Bilgisayar mühendisliği hangi ülkede okunmalı?

Merhaba,
Ben Polonya'da Computer science okuyorum okul devlet okulu ancak ücretsiz değil İngilizce seviyesi B2 isteniyor ancak ielts düzeyinde ve kanıtı için bu tür sınavlardan almış olduğunuz bir belge isteniyor. TL kuruna göre okunabilecek en ucuz ülkelerden biri Polonya ve eğitim kalitesi en azından kendi okulum için diyecek olursam oldukça üst düzeyde.

Almanya için başvurmak içinde bu seviyede Almanca şartı var İngilizce almıyorlar eğer kendinizi test etmeden dilim yeter diyorsanız pek tavsiye etmem göründüğü kadar kolay değil öte yandan Almanya'daki okullar ücretsiz diye biliyorum ancak ülke TL ile çok pahalı normal bir gelir deseniz çok imkansız bir durum ne yazık ki ben memur olan bir ailenin çocuğuyum ve Polonya ucuz olmasına rağmen zarla zorla yetiyor bu durum memur ailelerine. Bir diğer Sorun'da üstte ki arkadaşın yazmış oluğu gibi her isteyen gelemiyor Almanya'da ki okullara, sayısal bölümdeysen başvurabilirsin bu bölüme ama değilsen Türkiye'de bu bölümü kazanmış olman gerek diye biliyorum üniversite olarak...

İngiltere için durum çok çok daha zor akademik istekleri nedir emin değilim ama oraya gidebilmen için Türkiye şartlarınca 'zengin' olman gerek.

Teşekkürler Almanya mühendislik için iyi bir yer olacağını düşünüyorum Polonya üniversitelerini araştıracağım ve Almanya'da okullar ücretsiz bu yüzden sadece geçinmek için para lazım zaten orada haftalık 20 saat olmalıydı çalışma hakkımız var ailemden dediğim gibi destekte alacağım Polonya'da olabilir İngiltere zaten şaşırtmaz 😀 teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı