Bilgisayar Mühendisliği İş Olanakları

exe58

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar benim bilgi almak istediğim konu şu YTÜ-İTÜ gibi yüksek okullardan mezun olanlar kolaylıkla iş bulabiliyor.Fakat bunların dışında daha düşük üniversitelerde bilgisayar okuyan birisi için özel sektörde iş bulma olanakları ve maaş durumu nasıl oluyor ?

Bilgisayar mühendisliğinde okuduğun üniversite tıp, dil, mimarlık kadar etkili olmuyor. Önemli olan kendini teknolojinin hızlı gelişimine ayak uydurup kendini geliştirebilecek misin? Yoksa okulda aldığın genel bilgiyle yerinde mi sayacaksın?

Bilgisayar mühendisliğinde okuduğun üniversite tıp, dil, mimarlık kadar etkili olmuyor. Önemli olan kendini teknolojinin hızlı gelişimine ayak uydurup kendini geliştirebilecek misin? Yoksa okulda aldığın genel bilgiyle yerinde mi sayacaksın?
Nasıl geliştirebilir bilgisayar mühendisi birisi kendini ve okulun bu gelişimde ki katkısı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl geliştirebilir bilgisayar mühendisi birisi kendini ve okulun bu gelişimde ki katkısı nedir?
Okul sana genel olarak nasıl düşünmen gerektiğini, kodların ne işe yaradığını vb. anlatır. Okulda anlatılanlar ile yeni şeyler yapmak senin elindedir. Kendini geliştirmek için gelişmeleri iyi takip edip kendini istediğin bir dilde uzmanlaştırmalısın (c++, java vb.) fakat seçtiğin dilde uzmanlaşırken diğer dilleri boşlamayıp onların da gelişmelerini takip etmelisin ve seçtiğin dil kadar olmasada onlarla da pratikler yapmalısın. Ayrıca okurken serbest çalışmalar yaparak çalışma şartlarını da biraz öğrenmiş olursun.

*Bu söylediklerim uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucu öğrendiklerimdir. Kendim de bilgisayar mühendisliğini 6. sınıftan beri istediğim için bayağı araştırdım/araştırıyorum (Şu an 11. sınıftayım). Son olarakta kendini geliştirmek için açık kaynak kodlu projeleri inceleyebilirsin (chromium, libre office vb)

Son düzenleyen: Moderatör:
Okul sana genel olarak nasıl düşünmen gerektiğini, kodların ne işe yaradığını vb. anlatır. Okulda anlatılanlar ile yeni şeyler yapmak senin elindedir. Kendini geliştirmek için gelişmeleri iyi takip edip kendini istediğin bir dilde uzmanlaştırmalısın (c++, java vb.) fakat seçtiğin dilde uzmanlaşırken diğer dilleri boşlamayıp onların da gelişmelerini takip etmelisin ve seçtiğin dil kadar olmasada onlarla da pratikler yapmalısın. Ayrıca okurken serbest çalışmalar yaparak çalışma şartlarını da biraz öğrenmiş olursun.

*Bu söylediklerim uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucu öğrendiklerimdir. Kendim de bilgisayar mühendisliğini 6. sınıftan beri istediğim için bayağı araştırdım/araştırıyorum(Şu an 11. sınıftayım). Son olarakta kendini geliştirmek için açık kaynak kodlu projeleri inceleyebilirsin(chromium, libre office(?) vb)
Ben de 10.sınıfa gidiyorum bu bölümü çok istiyorum ve kafamda ki soru işaretlerini gidermek istiyorum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ben de 10.sınıfa gidiyorum bu bölümü çok istiyorum ve kafamda ki soru işaretlerini gidermek istiyorum verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Önemli değil. Ayrıca şöyle bir tavsiyede bulunayım. Araştırma yaparken çok göreceksin çoğu kişi bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan kodlama dillerinden birini öğren diyor fakat bu çok yanlış bir düşünce. Eğer bilgisayar mühendisliğini gerçekten istiyorsan matematik ve fizik olmak üzere geometri, kimya ve biyolojiye çok çalış ve iyi bir üniversiteyi kazanmaya çalış.

Önemli değil. Ayrıca şöyle bir tavsiyede bulunayım. Araştırma yaparken çok göreceksin çoğu kişi bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan kodlama dillerinden birini öğren diyor fakat bu çok yanlış bir düşünce. Eğer bilgisayar mühendisliğini gerçekten istiyorsan matematik ve fizik olmak üzere geometri, kimya ve biyolojiye çok çalış ve iyi bir üniversiteyi kazanmaya çalış.
Tavsiye için teşekkür ederim elimden geldiği kadar okul derslerime ağırlık veriyorum zaten:)

Sana kalmış bir şey. Okuduğun okul bir yere kadar etkili oluyor sonrası yine senin bilgine , becerine kalmış. Ne kadar iyi yetiştirirsen o kadar iyi olur o kadar iyi maaş alırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00