Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi için Ultrabook önerisi

Söylediğiniz iki modelde tümleşik RAM'e sahip. Yazılım için MacBook'lar dışında tümleşik RAM'li laptop önermiyorum ilerleyen yıllarda kullanılacak RAM canavarı programlar artabilir.

Ayrıca Thinkpad'lerin kasa kalitesi çok çok çok üstün piyasadaki modellerin birçoğundan(sizin söylediğiniz modellerde dahil)
Sizin söylediğiniz 15 saat süresi genelde günlük kullanımda 8-10'a düşüyor ancak dediğim gibi bir yazılımcı laptop alıyorsa malzeme kalitesi, uzun ömürlülük, yükseltme opsiyonları ön planda olmalı. Bu 3 açıdanda piyasadaki en iyi modeller Thinkpad'ler diyebilirim.

Söylediğim 2 modelde 35W RTX3050 GPU var. Bu fiyatlarda batarya performansı iyi olan doğru düzgün GPU'ya sahip bir bunlar var, yazılım için gayet yeterli modeller. RAM'lerin lehimli olduğunu önceki mesajımda belirtmiştim.

Söylediğim 2 modelde 35W RTX3050 GPU var. Bu fiyatlarda batarya performansı iyi olan doğru düzgün GPU'ya sahip bir bunlar var, yazılım için gayet yeterli modeller. RAM'lerin lehimli olduğunu önceki mesajımda belirtmiştim.

4 bin TL'ye alacağınız laptopta yeterli zaten. Söylemek istediğim bu değildi. Kasa kalitesi olarak diğer modellerden çok geride Acer kasaları. Örneğin Zephyrus'ların soğutması, kasa kalitesi, menteşeleri vs çok çok farklı. Thinkpad'leri de zaten bilmiyorsanız kasa kalitesi olarak söyleyebileceğim pek bir şey yok zira bir dönemin en uzun ömürlü efsane laptoplarını ürettiler IBM çatısı altında. Söylediklerimi beğenmemiş olabilirsiniz ancak yanlış hiçbir bilgi bulunmuyordu o mesajda, bilgi almak için okuyacak arkadaşlara farklı algı bırakmış oluyorsunuz, canınız sağ olsun.

4 bin TL'ye alacağınız laptopta yeterli zaten. Söylemek istediğim bu değildi. Kasa kalitesi olarak diğer modellerden çok geride Acer kasaları. Örneğin Zephyrus'ların soğutması, kasa kalitesi, menteşeleri vs çok çok farklı. Thinkpad'leri de zaten bilmiyorsanız kasa kalitesi olarak söyleyebileceğim pek bir şey yok zira bir dönemin en uzun ömürlü efsane laptoplarını ürettiler IBM çatısı altında. Söylediklerimi beğenmemiş olabilirsiniz ancak yanlış hiçbir bilgi bulunmuyordu o mesajda, bilgi almak için okuyacak arkadaşlara farklı algı bırakmış oluyorsunuz, canınız sağ olsun.

Cevap verdiğim kişi ekran kartlı modelde düşünüyordu. Söylediklerinizde sıkıntı yok her bilgisayarın +ları -leri oluyor. Kendim Swift X, Ideapad 5 Pro, MacBook ve Zephyrus arasında kaldım, Bütçemi arttırıp Zephyrus aldım. Thinkpad'lerin kasa kalitesini beğendiğiniz için öneriyorsunuz ama başkaları için bilgisayarın diğer özellikleri daha ön planda olabilir. Ben sadece alternatif sundum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı