Bilgisayar mühendisliği veya Grafikerlik

khaltron

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. İstanbul'da Sabri Çalışkan çok programlı Anadolu lisesinde grafik tasarım ve fotoğrafçılık okuyorum.

Mesleğim de iyi olduğumu düşünüyorum hatta hocamızın çizdiği bazı şeyleri bile amatörce buluyorum, gayet güzel fotoğraflar çekiyorum 1 adet fotoğrafım cem karaca kültür merkezinde.

Ancak mesleğin geleceğinden korkuyorum internetteki çoğu yazılarda güvenmiyorum photoshop bilen herkes grafikerim diyor, kimisi diyor 5 yıldır çalışıyorum 1500 TL alıyorum diyor bazı yerlerde de ucu yok diyor.

Bilgisayar mühendisliğide düşünüyorum bilgisayarlardan anlıyorum ancak grafikerlikde daha başarılıyım.

Üniversite mezunu ortalamanın biraz üstünde bir grafiker ne kadar maaş alır? Ve ben ne yapmalıyım? Yardımlarınız için teşekkürler.

Pek bir bilgim yok ama Web Tasarım bölümü okuyorum ve hocalarımız grafik işinde çok para olduğunu söylüyorlar. Sadece photoshop degil video editleme gibi programlarıda bilirsen çok iyi yerlerde çalışabilirsin.

Öncelikle internetteki o yazılara inanmamanı öneririm. Bilgisayar mühendisliği konusunda mesela, ingilizce yok, php yok, delphi yok, az buçuk c++ ile iş bulamamaktan yada çok düşük maaştan şikayetçi olan birçok insan var. Bunun gibi her meslekte birçok insan var. Genelde ya masa başı sabah 9 akşam 5 yada devlette bir iş hayali ile hiçbir şey öğrenmeden mezun oldukları için..

Eğer işini iyi yaparsan her türlü yani maddi açıdan da manevi açıdan da iyi olacağını düşünüyorum. İki mesleği de ele al. Hangisinde daha başarılı olacağını düşünüyorsan, hangisini daha severek yapacaksan o mesleğe yönel. Mesleğin ile ilgili manevi doygunluğun olduğu sürece maddiyat her zaman peşinden gelir.
Ben bu yüzden çevremdeki herkes beni inşaat mühendisliğine iterken, bilgisayar mühendisliği seçtim. Matematik ve Fizik dışında memnunum tamamen. Paypal kapanma bildirimini yayınlamadan 15 gün önce yer sağlayıcı belgesi almak için başvuruda bulundum ve onaylanması durumunda kendi şirketimi kuracaktım. Ancak şartlar, maalesef.
Demem o ki, hangisini seviyorsan, hangisini istiyorsan onu seç. Maddi boyutunu düşünme. Çünkü işini iyi yaptıkça maddiyat senin peşinden gelecek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı