Bilgisayar Mühendisliği

• Konuyu başlatan NaToRYuM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.014
Bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum, iyi bir üniversiteden mezun olursan en az 8.000'den başlarsın. Bu kadarı yeterli mi :)

Düzenleme: Tabii ki de dolar :)

Ben Bilgisayar Mühendisliği son sınıftta okumaktayım. Süper zeka, çok değişik başarılı proje ne bileyim bilimsel bir buluş haricinde birşeyin yoksa ODTÜ mezunu bile olsan kimse size 8000TL maaş vermez herhangi bir meslekte. Aselsan Mühendisleri 3000TL civarı alıyor başlangıç olarak.
Gelelim gelecek yönüne, artık teknoloji çağındayız, bu yüzden önü her zaman açık. Tabi bu kişinin kendi tecrübesi ve gelişimine bağlı. Çalışma alanları çok fazla yazılım ve donanım yönünden. Bu arada kesinlikle ingilizce bilmeniz gerekiyor, her yerde karşınıza çıkıyor iş hayatında.
Bu mesleği düşünen arkadaşlar için söylüyorum, bilgisayarda vakit geçirmeyi, oyun oynamayı ne bileyim nette takılmaktan zevk alıyorum bu yüzden bu mesleği seçeyim derseniz, çok büyük hata yaparsınız. Çünkü, örnek verirsek pc üzerindeki bir programı kullanmayı öğretmiyorlar; onun nasıl yapıldığını öğretiyorlar. Bunun içinde ileri derecede matematik bilgisine sahip olmak gerek. Buradada mühendislik bilgileri devreye giriyor. Aynı şey donanım içinde geçerli. Yani sayısal bir bölüm, eğer matematiğiniz iyiyse ve gerçekten bilgisayar alanına ilgi duyuyorsanız bu bölümü tercih edebilirsiniz.
Matematikle sorunu olan ve sırf bilgisayarı iyi kullandığı için bu bölümü seçip de okuyamayıp okul bırakan çok arkadaşım oldu. Benden size tavsiye;)

Ben yeni mezun bilgisayar mühendisiyim. Hala işsizim. İş bulan bazı arkadaşlarım 1200 lira ile işe başladı. (Devlette 3000 lira civarı alanlarda yok değil hani.) Hoş iyi bir üniversite bitirmedim ama bu iş alanı üniversiteye bağlı değil. Kendini geliştirmene bağlı. Eğer bilgisayarda oyun oynamak,nette takılmak, format atmak vs bilgisayarla ilgin bunlar ise hiç girme bu bölüme derim. Ayrıca lisede bilgisayar bölümü okumak seni 3-0 önde başlatır. Tabi bu tip liseler meslek lisesi olduğu için matematiğin zayıf kalmakta, birçok dersin matematikle ilgili bu da zorluk çıkarmakta. Senin bileceğin iş ama bahsettiklerime göre tekrar düşün ve hala şansın varken kendine en uygun alana yönel.

Java dilini kullanarak Web sitende bir uçak uçurmaya kalksan yarım gününü matematik hesaplamaları ile gerçirmen gerekiyor. Matematik olmadan bu iş zaten olmaz.

Maaş konusuna gelecek olursak yeni başlayan kavramı çok yetersiz.
İşi öğrenmek için yeni başlayan da var, bir bilgi birikimi olup geliştirmek için giren de var.
Eğer ilk iş deneyiminiz ise, sabah 8 akşam 6'lık ilk deneyiminiz ise 2 milyar çok iyi bir rakam.

Geliştikçe 4-5 bin lira maaşa ulaşırsın 26'lı yaşlarında. Ki 4-5 bin lira kötü bir rakam değil.
30'lu yaşlarındaki birikim ile 6 bini zorlayabilecek 7-8'lere ulaşabilecek seviyeye gelirsin.

Bizim şirketin developper ve tasarımcılarına baktığımda ortalama 4 bin TL para aldıklarını görüyorum ve hepsi 25 yaşlarında.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı