Bilgisayar Mühendisliği

• Konuyu başlatan NaToRYuM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 2.990
Ben Yıldık Teknik'te okuyorum. Yok öyle bir dünya. İster istemez kendi okulun olsun ilindeki diğer okullar olsun mezunlarıyla veya okuyanlarıyla tanışıyorsun. İş arayanlarla, işe girebilen/giremeyenlerle konuşuyorsun. Türkiye'de mühendislik ortalama giriş maaşı 2 bin TL civarındadır. Hoş asgari ücretle de çalışan her alandan birçok mühendis de bulabilirsin ülkemizde.

Son düzenleme:
Ya iyi güldüm. :D İlk alınan maaşların en çok olduğu alanlar sağlık alanlarıdır ki onlar dahi o mevla ile işe başlayamaz. Yanlış bilgilendirme yapmayın.
8000 ile başlayan tanıdığım var, şu anda 13250 küsür alıyor. Yanlış bilgilendirme yapmam!

Ben Yıldık Teknik'te okuyorum. Yok öyle bir dünya. İster istemez kendi okulun olsun ilindeki diğer okullar olsun mezunlarıyla veya okuyanlarıyla tanışıyorsun. İş arayanlarla, işe girebilen/giremeyenlerle konuşuyorsun. Türkiye'de mühendislik ortalama giriş maaşı 2 bin TL civarındadır. Hoş asgari ücretle de çalışan her alandan birçok mühendis de bulabilirsin ülkemizde.
Ve ayrıca Türkiye'den bahseden kim! Yurtdışından, özellikle Amerika'dan, Dubai'den bahsediyorum.

Universiteyi bitirince gorursun is hayati nasilmis. :) Aninda yeni gelen calisana 16.000 ₺ verecek firma da nasil firmaymis? :)
Türkiye içerisinde değerlendirmeyin. Özellikle Dubai'de çalışana çok değer veriliyor. Burada lise mezunu işçi adamın yaptığı işin aynısını yapan Dubai'li bir işçi, bizim işçimizin 5 katı kadar para alıyor.

Tanıdığının çalıştığı şirketi söyler misin? Bizim okuldan mezun iş arayan bir kaç abime yazarım, belki işlerine yarar. Belki onlarda 15,16 bin falan alır.

Tanıdığının çalıştığı şirketi söyler misin? Bizim okuldan mezun iş arayan bir kaç abime yazarım, belki işlerine yarar. Belki onlarda 15,16 bin falan alır.
Halen işin dalgasındasın. Çalıştığı yeri tam olarak bilmiyorum California'da bir firma, 27 yaşında ve Boğaziçi mezunu. Bahsettiğim gibi 13250 dolar alıyor, bunun 7000 küsürünü nakit olarak alıyor, geri kalan bölümünü firma depoluyor, adamın ihtiyacı olduğu zaman toplu olarak veriyor. Amerika'da işler böyle yürüyormuş.

Niye dalgasında olayım? Tanıdığından öğrenip çalıştığı yeri buraya yazarsan bir ara çok iyi olur, çünkü mühendis olup 13250 dolar kazanmak isteyenler bolca vardır ülkemizde. Zira ben de mezun olunca 8000 bin dolar ile işe başlamayı isterim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı