Bilgisayar oyun oynarken kilitlenme problemi

aLooumsu

Centipat
Arkadaşlar 2 ay önce PC topladım başıma gelmeyen kalmadı.

İşlemcim ısınıyordu, sıvı soğutma aldım, ekran kartı en fazla 81 dereceye çıkıyor, o da kronik bir sıkıntıymış.

Şimdi de oyun oynarken birden mouse klavye gidiyor ama görüntü var. Klavyenin ışıkları falan yanıyor ama çalışmıyor, fare tamamen gidiyor, kulaklıkdan ses gelmiyor, reset atmadan açılmıyor.

Sizce nedendir?

Sistemim:
  • GTX 1660 Ti Dual 6 GB OC
  • AMD Ryzen 2600X
  • Cooler Master 240MM sıvı soğutma
  • 8x2 16 GB G.Skill 3200MHz RAM
  • Samsung 860 Evo SSD
  • 1TB WD HDD
  • kasa Frisby 9270G
  • 650W 80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncel mi? Windows güncel mi? Ekran kartının sürücüsünü DDU programı ile kaldırıp en son sürümü kartın resmi sitesinden indirip yükleyin. (güncelleme işlemi yaparken internet bağlantısını kesin) Bunlar sorununuzu çözmezse BIOS'u en güncel hale getirip üzerine tekrar temiz bir Windows kurulumu yapın ve sorunlar devam ediyor mu kontrol edin.

BIOS güncel mi? Windows güncel mi? Ekran kartının sürücüsünü DDU programı ile kaldırıp en son sürümü kartın resmi sitesinden indirip yükleyin. (güncelleme işlemi yaparken internet bağlantısını kesin) Bunlar sorununuzu çözmezse BIOS'u en güncel hale getirip üzerine tekrar temiz bir Windows kurulumu yapın ve sorunlar devam ediyor mu kontrol edin.
Bios güncel ama Windows korsan key i de aktif etmedim daha uefi olarak atmıştım win 10 pro birde anakart asus tuf b450m plus gaming armoury crate guncellenmiyo ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
AMD chipset yükledin mi? Asus' un sitesine gir sürücüler sekmesinden indir ne var ne yok herşey güncelle.

Windows'u neden korsan kullanıyorsun gerek yok ki. Kendi sitesinden tamamen ücretsiz ve orijinal bir şekilde indirebilirsin. Etkinleştirmesen bile sadece ekranda sağ altta bir uyarı yazısı duruyor ve bir iki özellik kullanamıyorsun. Onun dışında güvenli bir şekilde bütün özelliklerini kullanabiliyorsun.

Windows'u neden korsan kullanıyorsun gerek yok ki. Kendi sitesinden tamamen ücretsiz ve orijinal bir şekilde indirebilirsin. Etkinleştirmesen bile sadece ekranda sağ altta bir uyarı yazısı duruyor ve bir iki özellik kullanamıyorsun. Onun dışında güvenli bir şekilde bütün özelliklerini kullanabiliyorsun.
Tamamdır hocam akşam tek tek yapcam hepsini umarım PSU ve ekran kartında bi sıkıntı yoktur

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı