Bilgisayar parçaları çok pahalı değil mi ?

Usta çıkarttığımız bor madenini dış ülkelere 3 TL den satıp , 5 TL den işlenmişini alan bir ülkeyiz lütfen... Biz zengin insanlarız. :) Bizimde birinciliklerimiz var, benzini en pahalı alan halkız. Sonra sosyal birinciliklerimiz de var, trafik kazası hala korunuyor mu bilmiyorum.

Bilgisayarlarımız,
telefonlarımız,
.
.
.
.
Bu liste uzar hiç kendimiz üretmiyoruz. Eğer bizim de elimizde fabrika olsa kendi bilgisayarımızı, arabamızı üretecek fabrikamız olsa, İşsizlik azalır, kendi ürünlerimiz olduğu için fiyatları düşük olur.

Ama dış ülkeden geliyor yol parası o parası cart curt. Tüm ücret bize yükleniyor.
Türkiye gelişmiş bir ülke diyorlar. Hani Cem Yılmaz gösterisi vardı sahneyi pek hatırlayamadım ama '' -Mahmut çok yakışılısın + Öyle miyim? - Bu alanda evet :) ''

Yani Türkiye'nin de aşağı kalır yanı yok dış ülkelere göre 20-30 sene nereden baksak gerideyiz, alandan alana değişir.

Gelişmişlik demek dere tepe Yol yapıp bina dikmekle olacak şey değil. Kendi inşaat firmalarımız var ama köprüyü japonlara yaptırıyoruz.( Japonlardı sanırım yanlışsa düzeltin)

Daha denecek bir şey var mı ?

Japonya , Hiroşima ya atom bombasından sonra gelinen son noktaya bakın . Tüm ülkeleri ipe dizecek durumdalar. Kitap okuma oranı inanılmaz düşük.






Şu an aklıma gelen her türlü şeyi yazabilirim neden bu halde olduğumuzu gösteren. Kısacası kendimizi kandırıyoruz. Ürettiğimiz mal yok üreten olsa da güvenen yok...


Bence bunun için bu haldeyiz ben böyle düşünüyorum. Düşündüklerime katılabilirsiniz karşıda gelebilirsiniz. Tamamen kişisel görüşümü yazdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gittikçe kötüye giden bir ekonomimiz var. Bana göre bu ülkede para kazanmak için yapılacak en güzel iş çobanlık. İnsanlar hem sigorta yapıyor hemde aylık ortalama 2.500 TL civarı maaş veriyor. Çoban olmayınca hayvancılıkta olmaz etin fiyatı da düşmez.
Bundan yaklaşık 10 yıl önce annem 50 tane kadar çeyrek altını bozdurdu. Hemde tanesini 20 TL den. :) Şuan 1 gram altın 110 TL civarında. Ekmeğin fiyatı 10 yıl önce 25 kuruştu. Şuan fiyatı 70 kuruş. Üstelik 25 kuruşluk ekmeğin gramajı 250 şuanki ekmeğin gramı bunun yarısı kadar.
10 yıl önce 1 dolar yaklaşık 1.25 türk lirası ediyordu peki ya şimdi neden bu kadar yüksek ?
Devletimiz bunları görüyor biliyor ve hala bunları yapmaya devam ediyor.
 
Bilgisayarlarımız,
telefonlarımız,
.
.
.
.
bu liste uzar hiç kendimiz üretmiyoruz. Eğer bizimde elimizde fabrika olsa kendi bilgisayarımızı, arabamızı üretecek fabrikamız olsa, İşsizlik azalır, kendi ürünlerimiz olduğu için fiyatları düşük olur.

Olur mu öyle şey ! Casper ne ? Casper'a laf yok...
 

Geri
Yukarı