Ekonomi üzerine uzun uzadıya yazmak isterdim de kısa keseyim. Ürettiğin ve sattığın ürün ile aldığın ürün birbirine eşit olmadığı sürece paranın değeri hep düşer. Paranın değerinin artması için tek yok ihracatın ithalattan fazla olması. Bunu da üreterek sağlarsınız. Diğer bir nokta da paranın değerli olması zannedilenin aksine iyi bir şey de olmayabilir. Misal Çin...
Bir de ülkemizi çok da yerin dibine sokmaya gerek yok. Zengin bir ülke değiliz iş olanaklarımız az ama fakir bir ülke de olduğumuzu düşünmüyorum. Avrupa'da kazanıp ülkemizde harcarsanız evet zenginsiniz ama orada kazanıp orada harcıyorsanız arada çok fark yok. Almanya örneğini vereyim. Maaşlar ortalama 2500 €. Sosyal yardım da almaya hak kazanırsanız toplamda 3500€ gibi aylık bir bütçeniz olur. Harcama da ona göre. En basiti sabah marketten 1 ekmek aldınız 0, 72 €. Meyve fiyatları kilosu ortalama 2€. Ev kiraları 1000€. ADSL elektrik su doğalgaz aylık minimum 250€. Sinema 10€ civarı. Sigara pakedi 6, 5€ başlar. Karar sizin.
Orada kazanıp orada harcarsanız bile Türkiye'ye göre en az 4 5 kat alım gücünüz üstün, bence hatanız var o konuda.