Bilgisayar programcılığı mezunları iş bulabiliyor mu?

rastgele1adam

Centipat
Kuzenim 4 senelik bilgisayar mühendisliği kazanamadığı için 2 senelik bilgisayar programcılığı yazmasını önerdim ama iş bulabilirler mi bir fikrim yok. Bilginiz var mı bu konuda?

Kuzenim 4 senelik bilgisayar mühendisliği kazanamadığı için 2 senelik bilgisayar programcılığı yazmasını önerdim ama iş bulabilirler mi bir fikrim yok. Bilginiz var mı bu konuda?

Türkiye'de ise zor cunku teknolojiye veya teknolojik anlamda bir önem verilmiyor. Malesefki en iyi yurt dışına cıkması olacaktır. 1 günde bir sürü insan firima yazıcağından eminim ama kanıtlayamam bu bilgiyi bilgisayar mühendisi olan bir ailemden olmasa bile yakın abimden biliyorum Almanya'da yaşıyor yıllık 70bin euro tarzı alıyor sabit değil şu anlık diyor.

Programcılıkta okuduğu okul kadar bildiği bilgilerde önemlidir. Yapabildikleri okuduğu okulun önüne geçer. Hiç Üniversite okumayıp büyük yerlerde çalışmak da mümkün, bu yapabildiklerine bağlı.

Yurt dışında imkan daha fazla gidebilirse oraya gitsin ama bilgisi sağlam olsun. İsterse TR'de de Freelancer olarak çalışabilir ama sabit bir maaşı olmaz.

Programcılıkta okuduğu okul kadar bildiği bilgilerde önemlidir. Yapabildikleri okuduğu okulun önüne geçer. Hiç üniversite okumayıp büyük yerlerde çalışmak da mümkün, bu yapabildiklerine bağlı.

Yurt dışında imkan daha fazla gidebilirse oraya gitsin ama bilgisi sağlam olsun. İsterse TR'de de freelancer olarak çalışabilir ama sabit bir maaşı olmaz.

Freelancede sabit maaş yok güven sıkıntısı olacak sigorta olmayacak bildiğin sıkıntılı bir iş riskli Türkiye'de okula pek bakmazlar işleviye bakarlar ama alım zor her geleni almıyorlar yurt dışına cıksa Almanya'ya gitse Almanca dili B2 seviyesi şart bir işte calışmak için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı