Bilgisayar programciligi okunur mu?

Hocam sorun şurdaki üniversite okuyanların çoğu kendini geliştirmek için çabalamiyor.

Her türlü öne geçiyorsunuz yani.
Bu opsiyonel bir durum. Hepsi kendini geliştirmiyor diye bir şey mi var? Ben meslek lisesinde bilgisayar okuyup büyük bir holdingin IT sinde staj yapmışım üstüne yazılım mühendisliği okuyup ingilizcemi ve kendimi daha da geliştirmişim. Beni evden nasıl geçeceksiniz?

Bu opsiyonel bir durum. Hepsi kendini geliştirmiyor diye bir şey mi var? Ben meslek lisesinde bilgisayar okuyup büyük bir holdingin ıtsinde staj yapmışım üstüne yazılım mühendisliği okuyup ingilizcemi ve kendimi daha da geliştirmişim. Beni evden nasıl geçeceksiniz?

Hocam buradada arkadaşın dediği durum oluyor zaten. Dil bilmen ve alanında iyi olman yeterli.

Hocam buradada arkadaşın dediği durum oluyor zaten. Dil bilmen ve alanında iyi olman yeterli.
Hocam burda da siz eleniyorsunuz mesela. Bu kadar kalabalık bir sektörde(yazılımcı olanlar kimya öğretmeni, kimya mühendisi, inşaat mühendisi vb olan bir sektörde) bir şekilde onlardan farklı olmanız gerekiyor. Sizin gibi onbinler varken neden siz? kendinize bu soruyu sormalısınız.

Hocam DGS sınavı ile yazılıma geçmeyi denediniz mi? @ProfTech
Hocam o ayri bir olay ve cok zor gercekten aciklayayim onuda. Birincisi her universite DGS ile 4-5 kontejan aciyor bilemedin 10. Diger mesele ise full cekmen lazim hadi full cekme en az %80 full yapman lazim. E oyle yapabiliyorsan neden peogramcilik okudun diye sorarlar adama YKS mi ne oluyor galiba yeni sistem universite sinavina girip kazanmak daha iyi. Ayricz 29 yasindayim artik okul okumam biraz zor. Is guc sahibi olursam denerim.

Hocam o ayri bir olay ve cok zor gercekten aciklayayim onuda. Birincisi her universite DGS ile 4-5 kontejan aciyor bilemedin 10. Diger mesele ise full cekmen lazim hadi full cekme en az %80 full yapman lazim. E oyle yapabiliyorsan neden peogramcilik okudun diye sorarlar adama YKS mi ne oluyor galiba yeni sistem universite sinavina girip kazanmak daha iyi. Ayricz 29 yasindayim artik okul okumam biraz zor. Is guc sahibi olursam denerim.
Hocam mühendislik okullarının aşırı zorladığı söyleniyor(temel müh dersleriyle). Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?

Bu opsiyonel bir durum. Hepsi kendini geliştirmiyor diye bir şey mi var? Ben meslek lisesinde bilgisayar okuyup büyük bir holdingin ıtsinde staj yapmışım üstüne yazılım mühendisliği okuyup ingilizcemi ve kendimi daha da geliştirmişim. Beni evden nasıl geçeceksiniz?

Ne kadar ortalama maaş alıyorsunuz inişli çıkışlı olabilir ama ortalama olarak kaç? Merakımdan soruyorum.

Hocam mühendislik okullarının aşırı zorladığı söyleniyor(temel müh dersleriyle). Bu konu hakkında bir bilginiz var mı?
Bilgisayar programciligi ile ayni seyi ogretiyorlar. Bize C#, delphi, MSSQL, Web programlama hepsini verdiler. C++ da gormustuk galiba az bir sey hoca degisince c# ogretti. Muhendislik daha teknik olarak ogretiyor isin icinde hesap kitap var. Zor degil calisan herkes yapar. Iste burada maddiyat giriyor devreye. Baska sehirde okumak icin kalacak yer cok sikintili.

Ne kadar ortalama maaş alıyorsunuz inişli çıkışlı olabilir ama ortalama olarak kaç? Merakımdan soruyorum.
O ornek vermis.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı