Bilgisayar programcılığı seçilmeli mi?

TüysüzMentos

Picopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, ilk senem ve YKS sonuçları açıklandı fakat bilgisayar mühendisliği okuyamıyorum gelen puanla. Mezuna bırakıp bir sene daha çalışmalı mıyım? Bilgisayar programcılığı bölümü beni pişman eder mi? Maaş konusunda, iş bulma konusundaki ayrıntılar nelerdir? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası mezunu fazla, iş bulma konusunda sorun yaşayacağınızı düşünüyorum ve AÖF'den okunabilen bir bölüm. Örgün eğitimin yanında okuyabileceğiniz bir bölüm, direkt örgün eğitim veren üniversitede okumanızı tavsiye etmem.

Gözlemlerime göre herkes mühendislik, hukuk, psikoloji vs. bölümlerini seçiyor, ileride her yer mühendis avukat falan dolacak. Tabii istediğin bölümü okumalısın, maaş düşünüyorsan yabancı ülkelerde maaş oranları gerçekten iyi.

Şahsi görüşüm güzel bir bölüm. Ancak temeliniz zayıf veya hiç yoksa zorluk çekmeniz muhtemel. Fakat kendinizi iyi geliştirirseniz, bilgi birikiminizi yüksek tutar ve DGS imkanıyla mühendisliğe geçiş yaparsanız önünüz açık olur.

Çok iyi üniversiteler dışında mühendislik okumayanlar genelde bilgisayar programcılığıyla aynı işi yapıyor mezuna kalmak asla çekilmez yüksek hedefin yoksa.

Dostlar merhaba, ilk senem ve YKS sonuçları açıklandı fakat bilgisayar mühendisliği okuyamıyorum gelen puanla. Mezuna bırakıp bir sene daha çalışmalı mıyım? Bilgisayar programcılığı bölümü beni pişman eder mi? Maaş konusunda, iş bulma konusundaki ayrıntılar nelerdir? Teşekkür ederim.

İlgi ve alakan varsa mantıklı bir bölüm. Eğer yazılım hakkında bir bilgin yoksa çok zorlanırsın adamakıllı bir şey öğrettikleri falan yok hepsi PowerPoint'ten okuyarak dersi anlatıyor.

Bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile 4 yıla tamamlayabilirsin.
O iş baya zorlaştı ikinci öğretim muhabbeti de kalktığı için çok çalışmak lazım hem okul dersleri hem DGS yürütmek zor olur.

Bilgisayar programcılığı okuyup DGS ile 4 yıla tamamlayabilirsin.

O iş bayağı zorlaştı ikinci öğretim muhabbeti de kalktığı için çok çalışmak lazım hem okul dersleri hem DGS yürütmek zor olur.

Şahsi görüşüm güzel bir bölüm. Ancak temeliniz zayıf veya hiç yoksa zorluk çekmeniz muhtemel. Fakat kendinizi iyi geliştirirseniz, bilgi birikiminizi yüksek tutar ve DGS imkanıyla mühendisliğe geçiş yaparsanız önünüz açık olur.
Yazılım ve ders konusunda da yeterli olduğumu düşünüyorum. Bir sene mezuna kalırsam da mühendisliği tutturabilirim sanırım ama etrafımdaki çoğu öğretmen bana bilgisayar programcılığı olarak 2 sene okuman daha iyi dediler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı