Bilgisayar programcılığı seçilmeli mi?

Şahsi görüşüm güzel bir bölüm. Ancak temeliniz zayıf veya hiç yoksa zorluk çekmeniz muhtemel. Fakat kendinizi iyi geliştirirseniz, bilgi birikiminizi yüksek tutar ve DGS imkanıyla mühendisliğe geçiş yaparsanız önünüz açık olur.
Yazılım ve ders konusunda da yeterli olduğumu düşünüyorum. Bir sene mezuna kalırsam da mühendisliği tutturabilirim sanırım ama etrafımdaki çoğu öğretmen bana bilgisayar programcılığı olarak 2 sene okuman daha iyi dediler.

Bilgisayar mühendisliğinin daha fazla önü açık gibi. Mezuna kalacağım sanırım.

Sadece okula bağlı kalmayıp, bir yandan kendimizi geliştirirsek mantıklı olur mu?

Zaten yapman gerek şey bu okul sana yazılım dünyasından %5'lik bir şeyi anca katacaktır.

Dostlar merhaba, ilk senem ve YKS sonuçları açıklandı fakat bilgisayar mühendisliği okuyamıyorum gelen puanla. Mezuna bırakıp bir sene daha çalışmalı mıyım? Bilgisayar programcılığı bölümü beni pişman eder mi? Maaş konusunda, iş bulma konusundaki ayrıntılar nelerdir? Teşekkür ederim.

Bilgisayar programcılığından sonra DGS deneyebilirsiniz.
Mezuna kalıp bilgisayar mühendisliği için de çalışabilirsiniz karar sizin.

Dostlar merhaba, ilk senem ve YKS sonuçları açıklandı fakat bilgisayar mühendisliği okuyamıyorum gelen puanla. Mezuna bırakıp bir sene daha çalışmalı mıyım? Bilgisayar programcılığı bölümü beni pişman eder mi? Maaş konusunda, iş bulma konusundaki ayrıntılar nelerdir? Teşekkür ederim.

Bilgisayar Programcılığı diploması yazılım sektöründe oldukça dezavantajlı ve pek işe yaramayan bir diploma. DGS ile mühendisliğe tamamlamak gibi bir hedefiniz yoksa önermem.

Seçilir

Merhaba @TüysüzMentos. 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümünün avantajları, ve dezavantajları genel olarak konuda yazılmış. TYT sıralamanızı, tercih yapıp yapmadığınızı bilmiyorum, ve istediğiniz üniversitenin Dikey Geçiş Sınavındaki taban sıralaması seneden seneye değişebilir ama Dikey Geçiş Sınavında Sayısal ilk 2.500'e girme ihtimaliniz var diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı