Bilgisayar toplamak mı hazır sistem mi?

Toptan ve perakende ürün almak gibi düşün. Toptan kasa alırsan daha ucuza geliyor ama tek tek parçaları alırsan satıcı her birinden kar yapıyor. Tek kasa alırsan tek tek parçalardan değil sadece kasadan kar yapıyor. Ayrıca gir herhangi bir hazır kasaya fiyatına bak sonra tek tek parçaların fiyatlarına bak. Ucuz muymuş anlarsın :D

Bir arkadaş 2. el daha uygun yazmış ona sordum yanlış anladın sanırım sorun değil.

Neden sıfır alayım sıfıra yakın 2.el mevcut iken? 10k olan kart 2.elde 5 6 k veya daha ucuz.
Burada 2. el mi toplamak yoksa hazir sistem almak mı dememiş.

Örnek vermek gerekirse bu sistem üzerinde denemiştim. Anakartı stoğu varken B550-F ile değiştirmiştim, umarım tekrar gelir, PSU'yu ise 850G yapmıştım. Bu şekilde fiyatı takriben 25 bin oluyor. Teker teker birebir aynı parçaları seçtim, 29 bini gördü. Kampanya bulamamıştım ürünlerde. Alternatif ürünlerin kampanyaları kullanılarak biraz daha alta indirilebilir fiyat ama 4 bin tabii ki büyük bir fark. Sonumuz hayrolsun, ne diyeyim.

Haklısın. Ben bir kere 2017'de topladığım için artık hazır sistemler bir seçenek olmuyor. Sıfır ya da ikinci el devamlı yükseltiyorum. Kalite, performans ve fiyat konusunda sıkıntı olmuyor bunu yapınca. Tabii hiç bilgisayarı olmayanlar için kafa karıştırıcı toplamak ya da hazır almak.

Benim bilgisayarda tek Corsair 270R kasa ile egzoz fanı kaldı 2017'den. Theseus'un gemisi gibi devamlı değişiyor bir şeyler.

Haklısın. Ben bir kere 2017'de topladığım için artık hazır sistemler bir seçenek olmuyor. Sıfır ya da ikinci el devamlı yükseltiyorum. Kalite, performans ve fiyat konusunda sıkıntı olmuyor bunu yapınca. Tabii hiç bilgisayarı olmayanlar için kafa karıştırıcı toplamak ya da hazır almak.

Benim bilgisayarda tek Corsair 270R kasa ile egzoz fanı kaldı 2017'den. Theseus'un gemisi gibi devamlı değişiyor bir şeyler.
Şu anki sistemimin üstüne yükseltme yapmam imkansız. Bu arkadaşı bir şekilde alıp, bir daha yanımdan ayırmamayı planlıyorum. PSU ve anakartı böyle tercih etme nedenim de bu zaten. Yoksa alırım bu şekilde, rahatıma bakarım. Keşke elimi hızlı tutup B550-F stoğu varken ve ateş pahası değilken alsaymışım. Durduk yere dert sahibi oldum.

Şu anki sistemimin üstüne yükseltme yapmam imkansız. Bu arkadaşı bir şekilde alıp, bir daha yanımdan ayırmamayı planlıyorum. PSU ve anakartı böyle tercih etme nedenim de bu zaten. Yoksa alırım bu şekilde, rahatıma bakarım. Keşke elimi hızlı tutup B550-F stoğu varken ve ateş pahası değilken alsaymışım. Durduk yere dert sahibi oldum.

Gelecekte yaparsın. Kalkıp 1 ay sonra parça değiştir demiyorum daha uzun yıllar var. O sistemi ben alsam sanırım anakart ile RAM'lere yol verir, ikinci el bile olsa sağlam bir B550 ile içinde Samsung B-Die ya da Micron Rev. E-Die bellek olan RAM kiti alır köklerdim.

Hem şu anlık çok önemli olmasa bile PCIe 4.0'ı açar, RAM hızı ve düşük gecikme ile de 5600'ün çok daha iyi tepkime vermesini sağlardım. Tabii unutmadan bir tane de işlemci soğutucusu.

Gelecekte yaparsın. Kalkıp 1 ay sonra parça değiştir demiyorum daha uzun yıllar var. O sistemi ben alsam sanırım anakart ile RAM'lere yol verir, ikinci el bile olsa sağlam bir B550 ile içinde Samsung B-Die ya da Micron Rev. E-Die bellek olan RAM kiti alır köklerdim.

Hem şu anlık çok önemli olmasa bile PCIe 4.0'ı açar, RAM hızı ve düşük gecikme ile de 5600'ün çok daha iyi tepkime vermesini sağlardım. Tabii unutmadan bir tane de işlemci soğutucusu.
Şu anlık performanstan daha çok egomu tatmin etmeye oynuyorum :D Birkaç takıntım var bu konuda onları tatmin etmem lazım... Tabii ki performans önemli ama 5600'ün kıytırık D10'lar ile vereceği performans bana yetecektir. Kısa vadede bir şey değiştirmeden anakartı da ilk alımda istediğim anakarta geçirip keyif sürmeyi planlıyorum. İleride Viper Steel çekerim altıma, bi' de soğutucu. Acelesi yok, anakartın var ama :) Allah'ım çok hoşuma gidiyo' vallahi. Takıntılarımdan kurtulmam lazım galiba.

Yayıncı Hazır Sistemler 12.600 TL'ye güzel bir bilgisayar var. Düzgün kullanırsanız sizi 10-15 yıl götürür. Daha fazla zamlanmadan alabilirsiniz.
Bu sayfadaki bütün sistemler söğüşlemek için yapılmış resmen. Hem site çok adı duyulmuş bir site değil hemde aynı fiyata daha iyisi kesinlikle var.

En az RX 6600 veya A750'li bir bilgisayar almak istiyorum. Bütçem 10 bin civarı. Geçen ay bu bütçeye İtopya'da hazır sistem vardı ama bu aralar 12 bin civarında satılıyor. Bilgisayar toplamak mı, böyle hazır sistem almak mı daha mantıklı? Kalite/fiyat olarak.

Bence 2.elden kendin parca topla hem ucuz olur hem de ayrı bir zevki olur.

En az RX 6600 veya A750'li bir bilgisayar almak istiyorum. Bütçem 10 bin civarı. Geçen ay bu bütçeye İtopya'da hazır sistem vardı ama bu aralar 12 bin civarında satılıyor. Bilgisayar toplamak mı, böyle hazır sistem almak mı daha mantıklı? Kalite/fiyat olarak.

O bütçeyle hazır sistem indirimde al anlaşmalı hazır sistemler oluyor ben ikinci el sistem topladım ama o bütçeye hazır sistem alın.

Hazır sistem daha mantıklı ama acelem yok diyorsan biraz araştır indirim kovala tabii piyasada belli değil her an zam gelebilir.

Her ne kadar hazır sistemlere yüklü zamlar gelse de hala kat kat mantıklı. Gaming.gen.tr sitesinde kişiselleştirmelerle beraber 25 bin civarına gelen bir sistemi elle topladım. 29 bine geliyor. Bu daha düşük ve yüksek bütçelerde de aynı şekilde.

En pahalı sistemlerde her parça kaliteli olduğu için tek tek toplarsan daha ucuza gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı