Bilgisayar toplamak ne kadar zor?

Makaleler
7
Arkadaşlar merhaba. İlçemizdeki bilgisayarcılar çok kötü iş yapıyor. Ve çevremde bilgisayar toplatmak isteyen birçok kişi var. Ben de toplayayım diyorum. Sistem toplamayı biliyorum işlemci, ekran kartı, RAM takma gibi şeyleri biliyorum ancak korkuyorum. Zarar gelir diye korkuyorum. Korkmalı mıyım veya nasıl bu korkumu yenebilirim? Ve kablolamayı hemen hemen hiç bilmiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim? Yanıtlarınızı bekliyorum.

Bence bilgisayarı toplamak kolay ama güzel bir kablolama yapmak kasadan kasaya göre değişiyor kimi kasada kablolama kanalları bile olmuyor kimi kasada bu iş çok kolay oluyor

Toplaya toplaya yenebilirsin. Bunun tek çözüm yolu budur, deneyimleyerek öğrenirsin. Ayrıca sistem toplamak göze zor gelen ama çok kolay bir işlem. Gerçi her ne kadar deneyimli olursan ol ilk açılışta tuşa bastıktan sonra ekran gelene kadar için içini yiyor. :)

Video izle ve kitapçıklarını oku.
Hiçbir videoda kablolama yapanı görmedim, adam sadece sistemi topluyor. Ama araştıracağım.
Ayakkabı bağlamayı biliyorsan kablolama da yapabilirsin bu kadar basit.
Nereyi nereye bağlayacağım konusunda tereddüt ediyorum.
Toplaya toplaya yenebilirsin. Bunun tek çözüm yolu budur, deneyimleyerek öğrenirsin. Ayrıca sistem toplamak göze zor gelen ama çok kolay bir işlem. Gerçi her ne kadar deneyimli olursan ol ilk açılışta tuşa bastıktan sonra ekran gelene kadar için içini yiyor. :)
Yakında (kendi sistemim dışında) ilk defa bir sistem toplayacağım, değeri 13000 TL. Korkuyorum bu sebepten, toplamak kolay ancak kablolama zor geliyor bana.
Kablolamayı yapa yapa geliştirirsin, öğrenirsin. Kendi bilgisayarın varsa tüm parçaları sök sıfırdan topla. Pratik olur.
Yaptım hocam onu, onun faydası oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı