O
Oğulcan Erişti
Ziyaretçi
Yazilim muhendisi olacagim deyip harika universitelere giden arkadaslari vardi abimin, universiteyi bitirdiler fakat issizler. Turkiye boyle bir yer. Akliniz varsa kacin.
Yazilim muhendisi olacagim deyip harika universitelere giden arkadaslari vardi abimin, universiteyi bitirdiler fakat issizler. Turkiye boyle bir yer. Akliniz varsa kacin.
Konu dışı bir şey soracağım : Gereksiz yere konu açılmasın istedim. Bende 10. sınıf makine teknolojisi okuyorum. Üniversiteyi kazanamayacağımı düşünüyorum. Liseyi bitirdiğimde iş bulma olasılığım ne kadar olur ? Makineciliği biliyorum. CNC öğrenmiş olacağım seneye. Resim okuma ve çizme yeteneğim var. Az bişi ingilizcem de var. İşe alınsam bile ne kadar para alırım ?
Bu durumda en fazla askeri ücretin çok az bir farkla üzerinde çalışırsın diye tahmin ediyorum.Konu dışı bir şey soracağım : Gereksiz yere konu açılmasın istedim. Bende 10. sınıf makine teknolojisi okuyorum. Üniversiteyi kazanamayacağımı düşünüyorum. Liseyi bitirdiğimde iş bulma olasılığım ne kadar olur ? Makineciliği biliyorum. CNC öğrenmiş olacağım seneye. Resim okuma ve çizme yeteneğim var. Az bişi ingilizcem de var. İşe alınsam bile ne kadar para alırım ?
Bunun sebebi Yazılım müh. kavramanın Türkiyede daha yeni oluşmasından dolayıdır. Bir çok vatandaşımız daha bu kavramdan haberdar değil. Dikkat edersen de yazılım mühendislerinin çoğu vakıf üniversitesi, diğerleride M.T.O.K'dur. Buda tercih edecek kişilerde bir negatif bir etki oluşturuyor. Bir diğer faktör ise yazılım müh. bir çok mühendislik dalına göre daha zorlayıcı. Örnek vermek gerekirse bir projem var şuan bitirmek için 3 gündür lab. yatıyordum. Bugün eve geldip 8 saat kadar uyuyup, şimdi tekrar bilgisayarın karıs0ısındayımMühendisliklerin geneli kendini geliştirmeye dayalıdır. Kendini geliştiremedikten sonra iyi üniversitede okuyan adamın da iş bulması zorlaşır. Ama bunun anlamı üniversite önemli değildir demek değil. Üniversite kalitesi de işe girişi ve senin kendini geliştirmeni etkiler. Mühendisler bildiğim kadarıyla işe çok yüksek maaşlarla başlamazlar. Sen kendini geliştirdikçe ve örneğin o şirket için değerli hal alınca maaşın artacaktır. En önemlisi kendini geliştirmiş olmak, işini sevmek bir de o meslekle ilgili adama ihtiyaç olması.
Daha önce merak edip de yazılım mühendisliği bölümlerinin puanlarına bakmamıştım. Puanların (diğer mühendisliklere göre baya) düşük olması garibime gitti: Yazılım Mühendisliği Taban Puanları 2013 2014
Bu kontenjanlar ve puanlar acaba üniversite bitiminde kolay iş bulabilir miyim diye dedirtmiyor değil ama yazılım mühendisi sayısının az olması da iş bulmada bir artı olabilir.
Bilgisayar mühendisliklerininse baya bir yüksek görülebileceği gibi: Bilgisayar Mühendisliği Taban Puanları 2013 2014
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.