Bilgisayar virüslerden nasıl korunur?

Berk28

Decapat
Katılım
2 Mayıs 2021
Mesajlar
163
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İlk defa bilgisayar topladım ve 2 yıl oldu. Ama virsulerden nasıl korurum nasıl virüs bulaşmasını engellerim bilmiyorum. Bilgisayar bazen açılırken hızlı şekilde açılıyor bazen 10 15 saniye gecikmeyle açılıyor bazen de Steam'e tıklayınca bilgisayarım açılıyor bir nevi takılıyor gibi bir şey bende Kaspersky Free indirdim şu anda tam tarama yapıyorum. Ama yeterli olacağını düşünmüyorum bilmediğim veya eksik bildiğim bir şey var mı daha iyi nasıl güvenli tutarım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Güçlü bir sistemim var ama Steam bende de arada takılıyor, kasıyor genelde ilk açtığım zaman oluyor veya simge durumundayken kütüphaneye geçiş yaptığımda. Daha yeni Windows 11 çöpünden 10'a geri döndüm Steam dışında takılma vs yok.
 
Crack kullanmayın, işletim sisteminizi güncel tutun, Mail'inize gelen dosyaları indirmeyin, mümkünse VDS kullanın orda PDF dosyalarınızı açın, Antivirüs yazılımı kullanın ve sık sık taratın, Her atılan linke giriş yapmayın veya her atılan JPEG dosyalarını direkt indirmeyin. Ekstra olarak şifrelerinizi "OnePass, Bitwarden" gibi yerlerde tutun ve mutlaka Firewall kullanın.
 
10-15 saniyenin sebebi virüs değildir. İlk önce bunu açıklamak gerek. İkinci olarak eğer bilinçli bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorsanız Windows Defender tek başına yeter. Ama kendinizden emin değilseniz Karpersky indirin virüs olduğunu düşündüğünüz anlarda tarama yapın. Zaten Karpersky indirmelere kadar her şeyi kontrol ediyor. Yanına bir de Malwarebytes kurdunuz mu sizden güvende olanı yok.
 
Kaspersky lisansı satın alabilirsiniz reklam engelleyici kullanabiliirsiniz zaten Kaspersky gibi yazılımlar sizin ne indirdiğinizden arka planda indirilenlere kadar tarıyor.

Teşekkürler.

Birkaç ayda bir kez, 2-3 farklı antivirüs ile tarama yaparak gönlünüzü daha rahatlatabilirsiniz.

Teşekkürler.

Crack kullanmayın, işletim sisteminizi güncel tutun, mail'inize gelen dosyaları indirmeyin, mümkünse VDS kullanın orada PDF dosyalarınızı açın, antivirüs yazılımı kullanın ve sık sık taratın, her atılan linke giriş yapmayın veya her atılan jpeg dosyalarını direkt indirmeyin. Ekstra olarak şifrelerinizi "onepass, bitwarden" gibi yerlerde tutun ve mutlaka firewall kullanın.

Teşekkürler.

10-15 saniyenin sebebi virüs değildir. İlk önce bunu açıklamak gerek. İkinci olarak eğer bilinçli bir kullanıcı olduğunuzu düşünüyorsanız Windows Defender tek başına yeter. Ama kendinizden emin değilseniz Kaspersky indirin virüs olduğunu düşündüğünüz anlarda tarama yapın. Zaten Kaspersky indirmelere kadar her şeyi kontrol ediyor. Yanına bir de Malwarebytes kurdunuz mu sizden güvende olanı yok.

Malwarebytes için sizden güvenilir bir link alma imkanım var mı?
 

Geri
Yukarı