Bilgisayar Yavaşlıyor

• Konuyu başlatan CihanUnlu
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 3.000
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En başta Green serisi HDD kullanıyorsunuz. Bu HDD'ler sistem için olmamakla beraber 2. depolama alanı olarak kullanılan disklerdir. Dönüş hızları, okuma,yazma hızları düşük disklerdir. Bu yüzden sistemde sorun olmasa bile çoğu işlem yavaş çalışacaktır. SSD almanızı ve Win8'e geçmenizi öneririm.

En başta Green serisi HDD kullanıyorsunuz. Bu HDD'ler sistem için olmamakla beraber 2. depolama alanı olarak kullanılan disklerdir. Dönüş hızları, okuma,yazma hızları düşük disklerdir. Bu yüzden sistemde sorun olmasa bile çoğu işlem yavaş çalışacaktır. SSD almanızı ve Win8'e geçmenizi öneririm.

Bu green serisi aslen yavaş hdd ler değildir. Boştayken 5400 rpm le çalışır, Veri kullanımındayken 7200 rpm de çalışıyor. Tabi bu hangi green olduğuna da bağlı. Yani yavaşlamalar bundan kaynaklanıyordur diyeceğim fakat. Uzun sürüyormuş. Bu takılmalar uzun sürmez.

- - - Güncellendi - - -

Dostum hayır ya o ani takılmalar sisteme res atana kadar düzelmiyor. İlk defa başıma bugün geldi. Bir de benim oyunlar D'de duruyor. C ye direk win8 kursam D'yi de siler mi?

Hdd niz de problem olabilir. Veyahut işlemciniz de. Nerede topladıysanız bi götürüp göstermeniz de fayda var. Bende 2 yıl evvel böyle bir sorunu laptop'um da yaşamıştım. Oyun ya da photo shop yaparken, ani donmalar oluyordu. Bazen komple donuyordu. Ta ki programları tamamen kapatana kadar. Sonuç olarak hdd mi değiştirmiştim problem ondan kaynaklanıyormuş. Dediğim gibi bir kontrol ettirmeniz de fayda var.

Arkadaşım veri işlerken 7200 RPM'ye çıktığını nerden çıkardın ? WD Green HDD'ler intellipowerdır tam hızı bilinmemekle beraber 5400-5900 RPM civarındadır.

Arkadaşım veri işlerken 7200 RPM'ye çıktığını nerden çıkardın ? WD Green HDD'ler intellipowerdır tam hızı bilinmemekle beraber 5400-5900 RPM civarındadır.
Valla araştırdığım bir kaç sitede bir kaç farklı yorum var. Ama ben de kullanıyorum. 2. disk olarak. Daha evvel de 1. disk olarak kullanıyordum. Arada ufak yavaşlamalar olduğunu düşünürsek. 5400 rpm ile 5900 rpm arasındaki hız farkını kolay kolay hissedemezsiniz. Ben güç tasarruflu hdd ler olduğunu hesaba katınca, bu bilgi gayet mantıklı.Zaten 5400 ile 5900 arasında ne kadar güç harcama farkı vardır ki?
WD Intellipower Teknolojisi Maksimum Kaç RPM ?
Bu da ingilizce bir site den.
What is the "Intellipower"? - Hard Drives - Storage
Daha bir çok site de aynı şeyleri söylüyorlar.

Arkadaşlar harddiskim bu VATAN COMPUTER - WD - 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Harddisk - Dahili Harddisk format atmadan önce hddtune ile 2 saatlik badsector taraması yaptım tarama biter bitmez bilgisayar inanılmaz yavaşladı, işlem yapamaz hale geldi ve bende res atayım dedim. Res atarken windows boot ekranında kaldı ilerisi gelmedi bende format attım. Yarın vatancomputere götürücem. Ekran kartındanda memnun değilim acaba ekran kartını geri iade alıp parasını verirler mi onun yerine başka ekran kartı almak istiyorum. Sistemi 6 ay önce komple vatandan kendim topladım.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar harddiskim green değildi pardon karıştırdım harddiskim bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/wd-w...cache-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=62381

Arkadaşlar harddiskim bu VATAN COMPUTER - WD - 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Harddisk - Dahili Harddisk format atmadan önce hddtune ile 2 saatlik badsector taraması yaptım tarama biter bitmez bilgisayar inanılmaz yavaşladı işlem yapamaz hale geldi ve bende res atayım dedim res atarken windows boot ekranında kaldı ilerisi gelmedi bende format attım. Yarın vatancomputere götürücem Ekran kartındanda memnun değilim acaba ekran kartını geri iade alıp parasını verirler mi onun yerine başka ekran kartı almak istiyorum. Sistemi 6 ay önce komple vatandan kendim topladım

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar harddiskim green değildi pardon karıştırdım harddiskim bu VATAN COMPUTER - WD - 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk - Dahili Harddisk

Şimdi hard diskin hangisi bir karar ver :D Daha sonra vatan bilgisayar senin 6 ay kullandığın ürünü geri alıp ne yapacak? O ürünü tekrar paketleyip 0 gibi mi satacak? :D Gerçekten ilginçsin. Hard diskinde sorun var. Garantiye gönder.
Ama ekran kartını geri iade etmeyi kafandan sil. 6 ay kullanmışsın. Ürün iadeleri ilk 1 hafta içerisinde yani aslında 7/24 saat ten düşünürsek. 8 gün içerisinde iade edilebiliyor.

Şimdi hard diskin hangisi bir karar ver :D Daha sonra vatan bilgisayar senin 6 ay kullandığın ürünü geri alıp ne yapacak? O ürünü tekrar paketleyip 0 gibi mi satacak? :D Gerçekten ilginçsin. Hard diskinde sorun var. Garantiye gönder.
Ama ekran kartını geri iade etmeyi kafandan sil. 6 ay kullanmışsın. Ürün iadeleri ilk 1 hafta içerisinde yani aslında 7/24 saat ten düşünürsek. 8 gün içerisinde iade edilebiliyor.
Arkadaşım sen ne diyorsun ya? Yazdığım mesajı doğru düzgün oku önce. Ben kasayı iade edeceğim mi dedim? Ekran kartında donanımsal bir sorun olduğuna eminim ve garantiside duruyor bir ihtimal değiştirirler mi yada başka bir ekran kartı almam için parayı iade ederler mi diye merak ettim çünkü arkadaşım 1.5 yıl kullandığı ekran kartı arızalanınca parasını aldı vatandan. 8 gün içinde iade etme olayı memnun kalmazsan diye geçerli. İstersen aldığın ürün sorunsuz çalışsın ama beğenmessen bile en geç 1 hafta içinde iade edebiliyorsun. Kafandan sil demişsin 2 yıl garantisi var donanımsal sorunu olan bir kartı paşa paşa geri alacaklar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım sen ne diyorsun ya? Yazdığım mesajı doğru düzgün oku önce. Ben kasayı iade edeceğim mi dedim? Ekran kartında donanımsal bir sorun olduğuna eminim ve garantiside duruyor bir ihtimal değiştirirler mi yada başka bir ekran kartı almam için parayı iade ederler mi diye merak ettim çünkü arkadaşım 1.5 yıl kullandığı ekran kartı arızalanınca parasını aldı vatandan. 8 gün içinde iade etme olayı memnun kalmazsan diye geçerli. İstersen aldığın ürün sorunsuz çalışsın ama beğenmessen bile en geç 1 hafta içinde iade edebiliyorsun. Kafandan sil demişsin 2 yıl garantisi var donanımsal sorunu olan bir kartı paşa paşa geri alacaklar.
Sapphire dışında ki ürünler de bire bir değişim yapmazlar. Dediğim gibi sıkıntı ilk 8 gün de olsa bire bir değişim yaparlar. Şayet ekran kartın sapphire se bire bir değişim yaparlar. Çünkü firma öyle bir seçenek sunuyor kullanıcılarına. Ama böyle bir mantık yok, ben 6 ay önce aldım kartı ama memnun değilim geri iade edeceğim. Sen yazdığın yazıyı bir düzgün oku önce. Yukarıda donanımsal sorunla ilgili herhangi bir şey yazmamışsın. Sadece memnun değilim yazdın orada. Attığın yorumu unutup başka bir yorum atıyorsun.

Ekran kartından memnun değilim çünkü bir sonraki mesajımda donanımsal bir sorun olduğuna eminim yazmıştım. Bunun sapphire ile alakası yok bunların tamamı Amd ye bağlı ve benim kartımda Powercolor. Sapphire ve Powercolor Amd çatısı altında çalışıyor. Ve bunların Kökü ATİ ye dayanıyor. Kartta donanımsal bir sorun var dediğim halde hala memnun değilim değiştirmek istiyorum cümlesini öne sürüp duruyorsun arkadaşım. Ürünün garantisi olduğu sürece arızalı bir ürün yenisiyle değiştirilmek zorunda. Bilmiyorsan git araştır biraz bilgi sahibi ol. Daha sonra çık biraz hava al. mutlu ol ve tekrar benimle iletişime geç.

Ekran kartından memnun değilim çünkü bir sonraki mesajımda donanımsal bir sorun olduğuna eminim yazmıştım. Bunun sapphire ile alakası yok bunların tamamı Amd ye bağlı ve benim kartımda Powercolor. Sapphire ve Powercolor Amd çatısı altında çalışıyor. Ve bunların Kökü ATİ ye dayanıyor. Kartta donanımsal bir sorun var dediğim halde hala memnun değilim değiştirmek istiyorum cümlesini öne sürüp duruyorsun arkadaşım. Ürünün garantisi olduğu sürece arızalı bir ürün yenisiyle değiştirilmek zorunda. Bilmiyorsan git araştır biraz bilgi sahibi ol. Daha sonra çık biraz hava al. mutlu ol ve tekrar benimle iletişime geç.
Bunu dedikten sonra offline olmuşsun :D Çok ilginç uygulamaya gittin sanırım. Neyse şunu söyleyeyim. Şayet üründe bir sorun varsa garantiye gider. Tamir olur, geri gelir. Aynı arızayı 4 kere yapmadan hiç bir üründe 8 günü geçmişse şayet bire bir değişim ya da para iadesi söz konusu olmaz. Sadece sapphire de bire bir değişim garantisi var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı