Bilgisayara bakmak dışında evde ne yapılabilir?

Bilgisayar sadece oyun oynamaya yaramıyor. Kendini geliştirebileceğin bir sürü şey var. Programlama, resim, müzik, tasarım gibi çoğu şey yapılabiliyor. Öğrenecek o kadar şey var doğru o şeyleri öğrenmenin bir kaynağı da bilgisayar.

Mantıklı bir insan, sonunda. PC yeri geldiğinde internet sayesinde dünyanın en büyük kütüphanesine dönüşür, yeri geldiğinde bir sinema salonunun perdesine, yeri geldiğinde de bir workstation'a mesela 3D modelleme yapıyorum. Kağıt kalemle mi çizeyim? Çizsem Printer'dan nasıl basacağım?

Neyse...
@KırAtlıLiberal
Benim de ağzım hiç boş durmaz ancak diğer dediğiniz spor, makale, belgesel benzeri faydalı şeyleri yapmaya çok üşeniyorum. Dizi/film izlerim, eğlenceli videolar falan izlerim ancak faydalı şeyleri izlemeye veya yapmaya üşeniyorum. Bunu nasıl atlatacağım onu da bilmiyorum.

Zorla olmaz 10 yaşındayken ben sabah uyanır uyanmaz belgesel izlerdim istek ile alakalı meraklı olmak ile alakalı.
 
Maddiyat ve pandemi sürecinin etkisi olduğu sürece kendimi her anlamda geliştirmem mümkün değil. Deneyimlemek bütçe isteyen bir şey.
Gönül varsa dermanda var. Dil öğrenmek veya geliştirmek para mı istiyor? Bahane üretmemeliyiz. 10-15 liraya kitap alıp okumak çok zor olmasa gerek. Her şey deneyimlemek değil. 3-4 liraya defter alıp İngilizceni geliştirebilirsin mesela?
Sadece oyun oynadığımı nereden çıkardın? Ego kasmak için de söylemiyorum, bir sürü derecem var teknoloji ile alakalı şeylerde. Hatta bugün 8'de yatacağım projemiz üzerinde çalışıyorum. Bana boş insan denmesinden de hiç hoşlanmam.

@KırAtlıLiberal madem öyle düşüncenizin arkasında durun. Cevabınızı bekliyorum, açıkçası alındım ve rahatsız oldum.
Benimde işim gücüm var her dakika foruma giremiyorum. Size boş insan demedim ima da etmedim sizi tanımıyorum ama evde ne yapılabilir sorusuna"Duvara bakabilirsin, koltukta oturabilirsin, camdan bakabilirsin, uyuyabilirsin, yapacak çok bir şey yok PC devam." bu cevabı vermek sizce dolu insanın işi mi?
 
Son düzenleme:
Gönül varsa dermanda var. Dil öğrenmek veya geliştirmek para mı istiyor? Bahane üretmemeliyiz. 10-15 liraya kitap alıp okumak çok zor olmasa gerek. Her şey deneyimlemek değil. 3-4 liraya defter alıp İngilizceni geliştirebilirsin mesela?
Okumakla değil pratikle olacak bir iş o. Kuru kuru kitabini okusam gidip ingilizce sohbet edemem. Belki sen süper zekasındır yaparsın ancak ben yapamam.
Oturduğu yerde günaha girsin demek istiyorsun yani.

Konu sahibi, telefona bak reis.
Günah ? Ben ateistim, beni ilgilendirmez.
 
Bu kadar bağımlı da olunmaz be.

Bağılımlılık değil bu, ileride kitaplar da kalmayacak tabletlerden e-book'lardan işleyeceğiz dersleri bile, zaten geç bile kalındı internet ortamından kolaylıkla iletilebilen bir şeyi ağaçları keserek yapmanın anlamı yok. Yayıncılar ortak bir e-book platformuna ders kitaplarını çıkarmalılar. Ayrıca bilgi karşıtı da değilim, her gün kendimi geliştirmeye çalışıyorum, başarılı olduğumu da düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı