Bilgisayara Dışarıdan Müdahale Ediliyor

harunum2434

Decapat
Katılım
4 Mart 2019
Mesajlar
18
Merhaba. Bilgisayarımda aylarıdır bir sorun var, halen çözümünü bulamadım. Kendi ailemde bir hacker var adeta benle uğraşıyor. Bilgisayardaki sorun benim iznim olmadan gmail hesaplardan atıyor. Çözünürlük düşüyor, CMD art arda açılıp kapanıyor. Bilgisayarda açılış resmi değişiyor, başlat menüsü değişiyor, ağ paylaşım merkezi açılıyor, bildirim sesleri gelmiyor, Microsoft parola çalınıyor, sayfa yenileniyor, kendilinden program yükleniyor. Özellikle Wi-Fi bağlı cihazlar kapattıktan sonra modemi giriş yapıyorum. Aksi takdirde eğer telefonları kapatmazsam şifreleri kabul etmiyor, yanlış şifre yazıyor ve çalınıyor. Telefonlarda bildirim sesi gelmiyor. Modem Mac atama yaptım, şifreyi değiştirdim bu sorun halen çözülmedi. Bilgisayar sıfırlama işlemi yapıyorum bilgisayarda her şey eski halini alıyor. Mesela annem ve babam bir misafirliğe gidip geldikten sonra aynı bunu yapan şahıs bir işlem yapıyor diye düşünüyorum. Hotmail, gmail şifrelerimi giremez oldum korkudan. Daha önceden format attım ve virüs taraması yaptım hiçbir virüs bulamadı.
Bana yardım eder misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Modemini sıfırla, tüm hesap şifrelerini değiştir ve telefon korumalı yap. Bilgisayarını EEK ve HitmanPro ile tarat. Cep telefonunu da Eset ile tarat.
 
Bunu yalan arkadaş sizin yazılarınızı okuyabiliyordur. Yazın metin belgesine; sizi şikayet edeceğim savcılığa vs vs. Zaten ailenizden biri sizle ugrasiyorsa korkar, itiraf eder bence. Baktın devam ediyor şikayette bulun en iyisi. Amatör bir hacker veya sizin bir aciginizdan yararlanan birisi olabilir.
 
Bilgisayarın ele geçirilmiş. Sıfırdan format at veya yapamazsan bilgisayarcıya götür durumları anlat, şüphelendiğin biri varsa takip et. ve eğer yakalarsan direk yargıya bildir.
 
Bilgisayarın ele geçirilmiş. Sıfırdan format at veya yapamazsan bilgisayarcıya götür durumları anlat, şüphelendiğin biri varsa takip et. ve eğer yakalarsan direk yargıya bildir.
Bende öyle düşündüm, ama bilgisayarı sifirlamama rağmen devam ediyor yazmış arkadaş. Tuhaf temiz kurulum çözer açıkçası.
 
Bilgisayarı sıfırlamayın. RAT yemişsiniz sanırım.

İnternete bağlanmadan Windows ortamında temizliğe girişmek mantıklı gözükmüyor. Mümkünse başka bir bilgisayardan Kaspersky Rescue Disk 18 sürümünü bir belleğe yazdır ve kendi bilgisayarında boot edip güncelledikten sonra tarat yeterlidir.


Ayrıca son durumu konuya beni etiketleyip yaz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı