Bilgisayara virüs bulaştı

Merhaba. Kardeşim CS:GO için hile yüklemiş. 3-4 gündür duruyordu bende takmıyordum şimdi bugün bir bakayım dedim virüs testi yaptım Kaspersky'da 2 milyona yakın dosyadan hiçbir şey bulmadı ama Malwarebytes yükledim testte 30 0bin dosyada 2 virüs buldu. Sildim, formatlamama gerek var mı? Formatlamak istemiyorum başka ne yapabilirim?

Vürisden en iyi kurtulma yolu formatdır.

Malwarebytes için benim kullandığım bir tabir vardır ben ona hep biraz "paranoyak" derim. Eğer Kaspersky'nin tespit edemediği bir dosyayı Malwarebytes tepit etmişse false-positive olma ihtimali var ama olmayabilir de. Bu yüzden yine aynı paranoyak Antivirüsümüzle bir tam tarama yürütün. Eğer bir şey bulamasa şimdilik iyisiniz demektir.

Son olarak, MUTEHARMONY hilenin ismi mi acaba?
Bu arada virüs olarak tespit ettiği dosyaları buldum yanlış alarm mı acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,1 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Alıntısı.PNG1.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG1.PNG
    14,2 KB · Görüntüleme: 36
Bu arada virüs olarak tespit ettiği dosyaları buldum yanlış alarm mı acaba?

Bulduğunuz şey virüs dosyalarının içinde bulunduğu klasörler. 0 byte olarak gözükmeleri içindeki virüs dosyalarının başarılı bir şekilde silindiğine işarettir. Bu tarz durumlarda asıl korku tehditin daha önceden aktif hale gelip başka bir yeri enfekte etmiş olmasıdır zaten. Bunun içinse çözüm çok basit şu 1 hafta falan her gün 1 defa bir Malwarebytes tam taraması yürütün.

Malwarebytes bulamıyorsa eğer, bilin ki muhtemelen yoktur. Belki de hiç bulaşmamıştı. Malwarebytes benim Visual Studio'da kendi geliştirdiğim uygulamaya da virüs deyip silmişti. Şu bir hafta kadar düzenli taramalarını yapın, bir hafta sonunda da gerçek zamanlı koruma ayarını açık bırakmak suretiyle normal günlük kullanıma geri dönebilirsiniz. Temel antivirüs olarak Kaspersky'yi daha çok önerebilirim.

Bulduğunuz şey virüs dosyalarının içinde bulunduğu klasörler. 0 byte olarak gözükmeleri içindeki virüs dosyalarının başarılı bir şekilde silindiğine işarettir. Bu tarz durumlarda asıl korku tehditin daha önceden aktif hale gelip başka bir yeri enfekte etmiş olmasıdır zaten. Bunun içinse çözüm çok basit şu 1 hafta falan her gün 1 defa bir Malwarebytes tam taraması yürütün.

Malwarebytes bulamıyorsa eğer, bilin ki muhtemelen yoktur. Belki de hiç bulaşmamıştı. Malwarebytes benim Visual Studio'da kendi geliştirdiğim uygulamaya da virüs deyip silmişti. Şu bir hafta kadar düzenli taramalarını yapın, bir hafta sonunda da gerçek zamanlı koruma ayarını açık bırakmak suretiyle normal günlük kullanıma geri dönebilirsiniz. Temel antivirüs olarak Kaspersky'yi daha çok önerebilirim.

Bende tahmin ettim sadece içindeki virüslerin silindiğini ama mantıken virüslü klasörün içindekileri silip klasörü bırakacağına klasörüde siler diye düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi değilmiş demek ki.

Ve bende Malwarebytes'da tam tarama seçeneği yok o 2 virüsü de hızlı taramadan bulmuştu.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG2.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG2.PNG
    56 KB · Görüntüleme: 35
HitmanPro ile tarayıp sonucu atar mısınız?
Bende tahmin ettim sadece içindeki virüslerin silindiğini ama mantıken virüslü klasörün içindekileri silip klasörü bırakacağına klasörüde siler diye düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi değilmiş demek ki.

Ve bende Malwarebytes'da tam tarama seçeneği yok o 2 virüsü de hızlı taramadan bulmuştu.

Configure seçeneğini seçip diskinizi seçin.

Bildiğim kadarıyla aynı veritabanını kullanıyorlar ve yanlış hatırlamıyorsam Malwarebytes İnternet Security'den tam tarama yapılıyordu.

Bir de custom scan'den C:\'yi seçebiliyor musunuz acaba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı