Bilgisayarcı Windows 8.1 korsan kurmuş ve virüs bulaşmış

44federal44

Femtopat
Bilgisayarıma format attırdım. Atan adam Windows 8.1 kurmuş ama crackle kurmuş sanırım. İndirdiği dosyalardan Trojan Win32 bulaşmış. 2-3 gün geçti öyle fark ettim. Sürekli abuk subuk hatalarla karşılaştım çünkü YouTube'da videolar sağa kayıyordu. Google veri gönderilemedi deyip bazen girmiyordu. LoL'e girerken Client siyah ekrandan çıkmıyordu. En son da Chrome'de sağ üst köşedeki 3 noktaya tıkladığımda en altta Chrome yöneticiniz tarafından yönetiliyor deyince huylandım. Kaspersky aldım 1 yıllık virüs taraması yaptırdım. Bir şeyler sildi yeniden başlattı düzeldi tüm problemler. Şimdi biraz araştırdım bu trojanı bilgileri falan ele geçirebilecek bir virüs falan diyorlar. Gerçekten öyle bir şey olabilir mi? Olursa da 2-3 gün içinde olur mu? Ya da sadece bilgisayara zarar vermek, ne bileyim bir şeyler indirebilmek, madencilik falan yapmak amaçlı bir trojan mıydı? Çünkü karşılaştığım hatalardan yola çıkarak bilgilerimi ele geçirme peşinde olsa bu şekilde sürekli bilgisayarda virüs olduğunu belli edecek şekilde hatalarla karşılaşmazdım diye tahmin ediyorum. Fikirleriniz nelerdir? Endişelenmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi biraz araştırdım bu trojanı bilgileri falan ele geçirebilecek bir virüs falan diyorlar. Gerçekten öyle bir şey olabilir mi? Olursa da 2-3 gün içinde olur mu? Ya da sadece bilgisayara zarar vermek, ne bileyim bir şeyler indirebilmek, madencilik falan yapmak amaçlı bir trojan mıydı?
Her trojan aynı değildir hocam fakat kendiniz USB alıp format atsanız daha iyi olur eğer format atmayı bilmiyorsanız bilen bir kişiye yaptırın (mahalle bilgisayarcıları hariç)

Bilgisayarıma format attırdım. Atan adam Windows 8.1 kurmuş ama crackle kurmuş sanırım. İndirdiği dosyalardan Trojan Win32 bulaşmış. 2-3 gün geçti öyle fark ettim. Sürekli abuk subuk hatalarla karşılaştım çünkü YouTube'da videolar sağa kayıyordu. Google veri gönderilemedi deyip bazen girmiyordu. LoL'e girerken Client siyah ekrandan çıkmıyordu. En son da Chrome'de sağ üst köşedeki 3 noktaya tıkladığımda en altta Chrome yöneticiniz tarafından yönetiliyor deyince huylandım. Kaspersky aldım 1 yıllık virüs taraması yaptırdım. Bir şeyler sildi yeniden başlattı düzeldi tüm problemler. Şimdi biraz araştırdım bu trojanı bilgileri falan ele geçirebilecek bir virüs falan diyorlar. Gerçekten öyle bir şey olabilir mi? Olursa da 2-3 gün içinde olur mu? Ya da sadece bilgisayara zarar vermek, ne bileyim bir şeyler indirebilmek, madencilik falan yapmak amaçlı bir trojan mıydı? Çünkü karşılaştığım hatalardan yola çıkarak bilgilerimi ele geçirme peşinde olsa bu şekilde sürekli bilgisayarda virüs olduğunu belli edecek şekilde hatalarla karşılaşmazdım diye tahmin ediyorum. Fikirleriniz nelerdir? Endişelenmeli miyim?
Kaspersky kur tam tarama yap max 1 saat sürer trojan varsa bulur. Eğer öyle birşey olursa Windows ayarlarından dosyaları silme ile birlikte sıfırlama işlemi yap.

Kaspersky KMSpico zararlısını algılayamıyor. Onun en iyi yolu komple kökünden terrtemiz bir format.
Doğru tabiki zaten hiçbir antivirüs tamamen virüsleri temizleyemez. Onun için en güzeli el ile format. Windows ayarlarından sıfırlarsan windows dosyalarına karışan virüsleri silmiyor.

Keşke kendiniz yapsaydınız kurulum işlemlerini. Hem boşa para harcamamış olurdunuz hem de kendi yaptığınız iş daha değerli olur. Bilmiyorsanız sorup öğrenin bir teknoloji forumunda "Windows x nasıl kurulur" diye bir soru sorsanız emin olun en az on kişi size yardımcı olmaya çalışırdı. Kaspersky yüklediğinizi ve tarama sonucunda bir şeylerin silindiğini söylüyorsunuz bu iyi bir şey. Tedbir amaçlı şifrelerinizi değiştirebilir, tekrar Windows kurulumu yapabilirsiniz.

Kmspiko diye bir şeyi algıladı ve engelledi az önce ama nedir o bir de illa format şart mı?

Hocam etkinleştirme programını silebiliyor antivirüsler ama bilgisayarın hala KMS sunucularına bağlı kalmaya devam ediyor o yüzden format atman öneriliyor. Bu arada Windows 10 kurmanı öneririm. Windows 8.1 desteği kesilmiş bir işletim sistemi. Oyunlar, programlar desteklerini yavaşça çekmeye başlıyorlar.

Hocam etkinleştirme programını silebiliyor antivirüsler ama bilgisayarın hala KMS sunucularına bağlı kalmaya devam ediyor o yüzden format atman öneriliyor. Bu arada Windows 10 kurmanı öneririm. Windows 8.1 desteği kesilmiş bir işletim sistemi. Oyunlar, programlar desteklerini yavaşça çekmeye başlıyorlar.

Dediğini yaptım format attım Windows 10 kurdum Microsoft Windows 10 Home Dijital Key (orjinal) Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bunu alıp aktive edeceğim bilgisayarda şu anlık bir sıkıntı yok Kaspersky'de etkin sence şifrelerini değiştirmeli miyim girdiğim her şeyin? 3-4 gün falan oldu öyle bir türde trojan olsa şu ana kadar sanırım yapacağını yapardı diye düşünüyorum sence?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı