Bilgisayarcıda çırak olarak çalışmak

Ben bilgisayarcıda çalışıyorum. Haftalık normal çalışanlara 60, bana 75 TL veriyor. Teknik servis ile ilgileniyorum, temizlik yapıyorum, çay koyup çay ikram ediyorum. Kamera ve güvenlik sistemi takmaya gidiyoruz genelde de. Pek oturduğum söylenemez. Yemeği de patron karşılıyor. Çevremdeki çoğu bilgisayarcı haftalık 50 TL verip, yemeği kendiniz yiyin diyor. Her şeye hazırlıklı olmalısın. :)

Çalıştığım yer aslında tam bir bakkal. Ekran kartları GB, Bit'ine göre satılıyor. 9600 GT'yi 150 TL'ye satıyorlar. :) Ama güncel Windows ve sürücüler kullanma taraftarı. O konuda iyi anlaşıyoruz. :)

Ben bilgisayarcıda çalışıyorum. Haftalık normal çalışanlara 60, bana 75 TL veriyor. Teknik servis ile ilgileniyorum, temizlik yapıyorum, çay koyup çay ikram ediyorum. Kamera ve güvenlik sistemi takmaya gidiyoruz genelde de. Pek oturduğum söylenemez. Yemeği de patron karşılıyor. Çevremdeki çoğu bilgisayarcı haftalık 50 TL verip, yemeği kendiniz yiyin diyor. Her şeye hazırlıklı olmalısın. :)

Çalıştığım yer aslında tam bir bakkal. Ekran kartları GB, Bit'ine göre satılıyor. 9600 GT'yi 150 TL'ye satıyorlar. :) Ama güncel Windows ve sürücüler kullanma taraftarı. O konuda iyi anlaşıyoruz. :)

Önümüz ramazan hocam zaten yemek ile ilgili sıkıntım olmaz :) Aldığınız haftalıkta gayet iyiymiş.

Bugün 3-4 yer sordum eleman arıyor musunuz diye. Ancak hiçbiri evet cevabını vermedi. Bir bilgisayarcının camında ''deneyimli eleman aranıyor'' yazısına rağmen arıyor musunuz diye sordum ''hayır'' cevabını verdiler. Bu iş o kadarda kolay değilmiş.

Haklıyım ama bakkallarda öyle. :)

Geçinmeleri için bir şey yapmaları gerekiyor. Orijinal olmadığını belirtseler dürüst oldukları için hak ediyorlar diyeceğim de yasa dışı işlem ile yapmaları hoş değil. 20 TL'ye yasa dışı format mı atılır ya? Ben onları anlamıyorum. 5 dakikada Windows 8 kuruluyor ve sürücü falan deseniz en fazla 30 dk. Kazıklamaktan başka bir şey değil. Windows da korsan zaten. Lisans varsa da yürütüyorlar. 5 dakikada Google'a Technopat veya how to falan yazması çok mu zor? En azından korsan yollar ile aktifleştirmeden bıraksalar da virüs kapmasa cihazlar. Sonraki gelişi de garantiliyorlar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı