Bilgisayarcıda Kartuş Değiştirme

recep güler

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, buraya yazdığım 4. hikayem oldu. Hikaylerimin okunması iyi veya kötü cevapların yazılması beni çok mutlu etti. Hepinize teşekkürler, yazdığım çoğu hikaye sizin de benim gibi yaşıyabilceğiniz veya benimle aynı yaşadığınız olaylara benzer şeyler oluyor. Gerçek hikayeler her zaman sıradan olur zaten neyse fazla uzatmadan olaya geçiyim malesef bilgisayarcıların müşteriyi sal... yerine koyması ve özelikle bilgisayar hakında pek fazla şey bilmiyen insanları kolayça sömürmelerini bilirsiniz beni de sal... yerine koydular bundan 1 hafta önce. Yazıcının kartuşu bitmişti ve kardeşimin ödevi vardı biz küçük bir ilçede yaşıyoruz ve karşı ilçede istanbul kadar olmasa da büyük sayılır zaten çoğu işimizi ordan halediyoruz. Bize yakın bir yer burdan minibüse atlasam 10 20 dk ordayım. Neyse annem kartuşları doldurmaya ve bişeyler almaya yolladı beni. Buraya dün akşam uyuyamamıştım ve çok kötüydüm neyse minibüse bindim gidiyorum meydanda indim bugün bu ilçeden nefret etceğim aklıma bile gelmezdi. Hem uykusuzum hem de en kötü günü geçircektim, kartuş doldurmaya bilgisayarcıya gittim önceden beni de bir güzel kazıklıyan o bilgisayarcıya gitim onu da kısaca anlatayım bilgisayar 6 yıl olmuştu ve eskimişti yeni ekran kartı ve ram istemiştim 360 tl anlaştık tabiki araştırmadan pazardan domates alır gibi yaptığım için başıma bu geldi. Eve geldiğimde benim zaten eski olan ekran kartımdan daha beter rezil bir ekran kartı ve 4 gb dediğim halde 3 gb takan bu herifle göz göze geldik ona öldürcek gibi baktığımı anladı ki evet dedi bende kartuş dedim gitti baktı aklı sıra beni sal... yerine koycak. Bu kartuş ölmüş dedi.

Ben de ne ölmesi yazıcıyı alalı 1 yıl bile olmadı dedi. Sen en iysi babana söyle yeni al dedi ben de dedim neresi ölmüş onun dedim içimden küfürleri saydırıyorum aldım kartuşu gittim. Telefonla evi aradım böyle böyle öbür bilgisayarcıya git dediler allah git şimdi karşı meydana gitim ara sokaklara girdim burdan nefret etceğim aklıma gelmezdi. Gittim öbür bilgisayarcıya yarım saat telefonda konuşuyor. Bilgisayardan bir şey anlamadığı belliydi. Ben dükandan çıkdım evi aradım o zaman biraz oyalan eve bir kaç şey al dedi annem ben de gitim aldım tekrar geldim. Kartuş dedim dolduruyor musunuz? Şimdi gelecek dedi ben de anlamıştım bunun bi halt bilmediğini bekledim geldi kartuş dedim. 20 10 dk hazır olur dedi tamam dedim. O da bi halt bilmiyordu zaten beliydi yazık valla yazık bi halt bilmiyen kişiler böyle bilgisayarcıyım diye geçiniyordu. Adımı sordu recep dedim. Kartuşun üstüne yazdı yalnız ben buralı değildim minibüsle eve döncem ama tabi o sırada minbüs kaçmıştır saat olmuş 3 falan yeter artık eve gidiyim diyorum içimden doldurdu 12 tl dedi. İçimden zaten öbürü adi 10 tl istiyor, sen daha fazla soy beni ben salağım ya dedim 11 tl var dedim o da olur dedi aldı. Tabi öf möf yaparak aldı, sonra öbür bilgisayardan bi halt bilmiyen geldi.

Ben çıkıyordum cebime baktım poşetler elimde kartuşu unutmuşum, tekrar gelip aldım bana ooo sen ayakta uyuyorsun diye sırıtı bende he he diye gıcık bi gülümseme atım Sinirden sonra meydana gitim minibüs kalkmış bile annemi aradım minbüs kalmış diye bekle öbürü gelir dedi ben de iyice sıkıldım ordaki inernet kafe gittim biraz takıldım, sonra tekrar geldim bu seferki minibüste oturulcak yer nefes alıncak yer yoktu, tekrar aradım öbürküne binersin dedi tamam dedim. Biraz daha dolaştım çok müslümanlar ya duvarlar yazılarda allah din diye ahlak dersi vermeler falan gerçekten duvardaki yazılar aşırı derece rahatsız ediciydi sanki dünyada tek cennetlik onlar öbür herkes şeytana tapıyor cehneme gitcek tarzı yazılar yazmışlar. İçimden ilk yazıyı günahsız olanınız yazsın diye geçirdim cidden bu ilçe aşırı dinle kafayı bozmuştu. Farklılığa ve farklı görüşlere inançlara tahmül yoktu. İyice nefret etmiştim artık evimi özlemiştim benim oturudğum yer küçük olabilirdi ama burdan 10 kat güzeldi.

Artık iyice sıkılmıştım. Hangi akılının aklına geldiyse meydanın karşısında yol vardı ve habire araba geçiyordu öbür mahlelere gitmek için yarım saat beklemem gerekiyordu. Sürekli üstüme üstüme arabalar gele gele geçtim burası hakında iğrenç bir şey daha gelmişti. Kuzenimin anlatığına göre önceden benim de okduğum sonradan bıraktığım lisede müdür dencek kişi kız öğrenciyle bi haltlar yemiş ve sonra kızın ailesine para ödiyerek susturmuştu. Burdan iyice tiksinmiştim zaten bu da tuz biber olmuştu. Neyse artık minbüse tekrar gittim boştu hemen oturdum annemi aradım geliyorum dedim o da daha 15 dk var kalmasına dedi çeyrek binmiştim olsun dedim, sonradan minibüs dolmuştu kimseye yer vermedim. Kimse umrumda değildi, bazı gözler kalk dermiş gibi bakıyordu ama ben uykusuzluktan ve stresten gebermiştim. Umrumda değildi, sonra eve geldim ve direk uyudum bu rezil günü uzun zaman unutamıcam.

Okuduğunuz için çok ama çok teşekürler. Uzun oldu biliyorum, umarım sıkmamıştır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı