Bilgisayarcıya format attırılır mı?

Format atmak çocuk oyuncağı hocam yapmayın gidip bilgisayarciya boşuna 150-200TL kaptırmayın YouTube'da zaten videoları var çok kolay olmazsa onun içinde ayrı bir konu açarsınız.

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Asıl sorum ise bilgisayarcıya götürmek ne kadar güvenli?

Yapacağın şeyi teker teker anlatıyorum: Başka bir bilgisayara ulaşımın varsa ondan yap yoksa 1 saatlik internet kafe açtır orada indir. Bir flash belleğin vardır diye düşünüyorum, yoksa 8 GB'lık al. (Emin ol bunları yapmak çok daha ucuz 200 lira falan istiyorlar format atmaya ama çok basit) Ya hatta ben sana teker teker anlatsam anlaşılmaz şu videoyu izle anlarsın kesinlikle. Windows 11 kuracaksan: Windows 11
Windows 10: Windows 10
Not: Windows 11'i kurarken Microsoft sitesinden kurulum yardımcısını indir. Onunda linkini bırakayım: link bu linkte "Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma" başlığındakini indireceksin. Aynısını tabii Windows 10 için de yapabilirsin onda da tamamen aynı sadece şu linkteki: link
Umarım anlaşılır olmuştur.

20 yıllık bilgisayarcıyım. Allah'a şükür 1 tane parça çalmadım hatta yeri geldi ücretsiz macun değişimi, temizlik yaptım, fan taktım. İnternetten bakarak
Kendin yapabiliyorsan her iş için geçerli su tesisatçısı ya da kombi bakımı için usta da çağırma. Ama genelleme yapıp telefoncu şöyle kazıkçı , bilgisayarcılar hırsız, galerici yalancı diye günah almayın. Hırsızlık dolandırıcılık her meslekte olabilir ama dürüst insanlar hâlâ var. Güvenilir kimseniz yoksa götürmeyin ama kimseyi karalamayın.

Kuzenim eski bilgisayarını bana verdi ama çok yavaş ve internete bile bağlanmıyor. Format atmayı bilmiyorum 11 yıl sonra ilk defa bilgisayar elime geçti klavyede harf arıyorum.

Size önerim yapabiliyorsanız kendiniz yapmanız eğer yapamıyorsan bilgisayardan anlayan bir arkadaşıınız vardır ona yaptırın çünkü bilgisayar tamircileri parça çalabiliyor.

Hocam çok kolay bir işlem asılında çok para alırlar hiç gerek yok bence. Buradan yardımcı olacak bir sürü kişi var size.

1) PC'ne virüs sokar. 2)yüksek ihtimal crack Windows yükler. 3)fazla para alır.(değişebilir) 4) çok basit bir işlem. USB belleğin yoksa alırsın bir 16 GB USB sonra internetten video izleyerek yaparsın. Çok ta zor bir şey değil onu demek istiyorum.

Bilgisayarı biraz kendim iyileştirdim ama aşırı ısınıyor. 10 dakika açık kaldı ve çöktü.

Laptop ise modeline göre video izle kasa ise basit aç içini bir temizle termal macun değişimi yap sonra video izleyerek format at her şey var hocam YouTube'da eğer eliniz hiç yatkin değilse yapamam diyosaniz isterseniz götürün ama çok para alırlar PC'nize bir zarar geleceğini sanmam ama eski diyosunuz yaptıkları ise aldıkları fiyat zaten değmez bir de eski ise hiç değmez.

İçinde trojan var PC'nin. :(

Evet hocam. Hatta bilgisayar Arapça yazıyordu 1 saat debelendim Türkçeye çevirmek için.

Malatyadayım hocam.

İkinci bir bilgisayar olsa.

Bilgisayarcı parça mı çaldı.

En iyisi tanıdık birine taktırmak RAM'ı.

İkinci bir PC olsa tamam. Aslında telefondaki dosyaları okuyor. Format için telefonu mu taksam? Ama mantıksız geliyor.

Yok PC'min çalıncak düzgün bir parçası yok ama KMSpico (virüs) eski driver otomatik driver yükleme aracı (virüslü) falan yüklemiş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı