Bilgisayardan konsola geçmek

Konsolların tutunduğu tek dal exclusive (özel) oyunlar-dı. Artık konsol oyunları bilgisayara da geliyor. Mesela Last of Us'ın remake versiyonu yapılıyor. Neden? Grafikleri mi yetersiz? Hayır. PC'ye çıkarmak için remake yapıyorlar. God of War, Uncharted. Büyük markalar teker teker bilgisayara geliyor ve bu da konsolların bitişini işaret ediyor. Özellikle NVIDIA NOW gibi bulut servisleri konsollara büyük darbe vurdu. Sadece oyun oynayacak bir insanın ne güçlü bir bilgisayara ne de güçlü bir konsola ihtiyacı var. Tabi bu durum her oyun için geçerli değil. Bazı oyunlar bulut servislerine girmiyor ama bunun zamanla değişeceğini düşünüyorum. Bence konsolların gelecekteki tek avantajı taşınabilir olması olacak. Bilgisayar kasası taşımaktansa küçük bir konsol taşımak daha mantıklı. PS5 dev gibi, XBOX ise o kadar da küçük değil. Nerede küçük konsol diyebilirsiniz. Bunları ileride göreceğiz. İnternete bağlanan, video decode ve encode edebilen, müzik dinleten ufak cihazlar geldiği zaman konsolların bittiğini anlayabiliriz.
 
Dostum klavye mouse ile oynayacaksan neden pc'ni satıp konsol alıyorsun ki? Konsol alıp sonra gamepad ile oynamaktan şikayet etmişsin. Gamepad'e alışmadan konsolu sevemezsin.
 
Koltuğa veya yatağa uzanarak oynamak benim için daha iyi olur. PC de rahat edemiyorum çok 😃
Hocam ekranı çevirip koltuğa ya da yatağa uzanabilirsiniz. Hatta kasayı televizyonun yanına götürüp büyük ekran keyfi de yapabilirsiniz. PS5 bazı bilgisayar kasalarından daha büyük. Corsair D1000 kullanmıyorsanız kasanızı taşımak zor değildir :D
 
Yanlış bakıyorsunuz olaya hocam. CoD ve BF'nin kitlesi konsolda fazladır, Controller daha yaygındır dünyada. Ayrıca CoD'da şu an PC Controller olduğu gibi konsol mnk de oluyor. CS, Valorant falan onlar PC FPS oyunudur.

Evet biliyorum. Ancak bir türlü alışamadım. O yüzden kendi görüşümü yazdım. Konsollara klavye mouse takılsa bile PCdeki gibi olmaz. Hassasiyeti kola göre olduğu için yine yavaş kalır. Bu yüzden konuştuğumuz konu bile saçma :D
 
Piyasa normal seyrinde olsa bugün bile isterim PS5 almayı. Ayrıca Series S ile 3060 Ti sistemi karşılaştırmak nasıl bir olay anlamadım.
Hocam o zamanlar 1660 Ti'lı laptop kullanıyordum ama konsolda ultrada oynamak pc deki gibi zevk vermiyor. PC de yapılabilecek şeyler listesi konsola göre hayli fazla. Ayrıca PS Store'da bir oyun 600 TL den başlıyor. 3 tane oyun alsanız 2. el PS 4 parası mesela. Bu da bizi Gamepass için Series S veya X e yöneltiyor. Eh o platformda da exclusive oyun yok ama daha bütçe dostu. Kaldı ki Exclusive oyunlar artık PC ye geliyor. Günümüzde konsol almak daha mantıklı tabii ama bütçe varsa PC tarafı ağır basar.
İndirim köşesine ara ara bak. 150 TL'ye diskli TLOU2 geliyor. PC'de RDR2 daha yeni düştü 150 TL'ye. :D
Epic Games her hafta birbirinden güzel oyunları bedava veriyor. Yanında 60 TL kuponda veriyor. Ben Assassin's Creed Odyssey Ulitamate Edition'u 20 TL ye alabiliyorum mesela. Gir bak PS Store'a aynı oyun 739 TL, indirimde 220 TL.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı