Bilgisayardan "pat" diye ses geldi ve kapandı

hermus_c

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INTEL I3 14100F RTX 4060-500GB M.2 SSD 16GB RAM
Meslek
Ögrenci-Kaynakçı
Arkadaşlar bilgisayarı 2 gün önce aldım. Bugün bilgisayar açıkken pat diye bir ses geldi ve kapandı. PSU Rampage idi. Sanırım o patladı. Açılmıyor bilgisayar.
Sizce diğer parçalara zarar gelmiş midir?

Rampage marka PSU alırsanız sonuçlarına katlanabilirsiniz. O yüzden bu markayı almayın diye bas bas bağırıyoruz.

Yeni PSU hayırlı olsun. Yeni bir PSU alman gerekecek.

Garantisi var sistemin Vatan'dan almıştım hazır sistem olarak. PSU seçeneği yoktu.

Arkadaşlar bilgisayarı 2 gün önce aldım. Bugün bilgisayar açıkken pat diye bir ses geldi ve kapandı. PSU Rampage idi. Sanırım o patladı. Açılmıyor bilgisayar.
Sizce diğer parçalara zarar gelmiş midir?
Anakartın kaliteliyse büyük oranda kendini korur ama ekran kartı zarar görebiliyor böyle durumlarda. Büyük ihtimalle bir kapasitör veya başka bir devre elemanı zarar gördü.
Garantiye yollarsın artık.

Kontrol etmeden anlamak çok zor kasayı açık kendin de kontrol edebilirsin yedek bir psu bulup da kontrol edebilirsin psu yanmış dostum rampage gibi markaların giriş seviye markalar olduğu için güvenlik önemleri azdır muhtemelen diğer parçaları da zarar gelmiştir.

Sistem hazır ise aldığınız yere destek kısmından ulaşın.

Kontrol etmeden anlamak çok zor kasayı açık kendin de kontrol edebilirsin yedek bir psu bulup da kontrol edebilirsin psu yanmış dostum rampage gibi markaların giriş seviye markalar olduğu için güvenlik önemleri azdır muhtemelen diğer parçaları da zarar gelmiştir.
Hocam bende de var gerçekten sıkıntılı psular

Technopat Haberler

Geri
Yukarı