Bilgisayardan yanık kokusu geldi

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
Lexar 256 GB M.2 SSD - Toshiba 1 TB HDD
Ekran kartı
Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Anakart
Esonic H61DA1
İşlemci
Intel Core i5 2500
Merhaba. Bilgisayardan bir anda çok ağır bir yanık kokusu geldi. Bilgisayarı hemen kapattım. Daha sonra fişleri çekip kokladım. Kokladığımda hiçbir parçadan koku gelmiyordu. Şimdi sorunsuz, kokusuz bir şekilde çalışıyor. Kasa eski tip önü kapalı, arkasında bir adet egzoz fanı yeri olan Casper alfa Force kasa. Kasayı değiştirsem sorun çözülür mü? Bileşenleri buraya bırakıyorum.

Güzel soru. Şimdi ben olsam böyle yanık kokusu olan bir sisteme tek girişmezdim. Kendi başıma girişecek olsam yapacağım ilk iş OCCT ile Power testi yapmak olurdu sanırım.
Kendi başıma girişeceğim testler yazılımsal testlerdir. OCCT'nin hangi sürümünü indireyim?

Normalde zaten fark edilmeyecek derecede yanık kokusu gelebiliyordu. Sıkıntı yapmıyordum.
Onu sıkıntı yapmamanız sorunlar zincirini getirmiş. O zaman bu konu açılsaydı çok daha verimli olabilirdi. Çoklu priz de sorun yaratabilir, iyi bir priz değilse o da olabilir.

Onu sıkıntı yapmamanız sorunlar zincirini getirmiş. O zaman bu konu açılsaydı çok daha verimli olabilirdi. Çoklu priz de sorun yaratabilir, iyi bir priz değilse o da olabilir.
İki tane priz uç uca bağlı. Ayrıca forumda bazı kişiler "Bilgisayar ilk çalıştırıldığında plastik kokusu gelmesi normal." diyorlardı.

Yerinde olsam ilk önce kasayi bir guzel temizlerdim toz kalamaycak sekilde prizleride temizlerdim.
Baska bir coklu priz takardim öyle bir denerdim tekrardan koku gelirse bu sefer parcalara bakarsin.

Yerinde olsam ilk önce kasayi bir guzel temizlerdim toz kalamaycak sekilde prizleride temizlerdim.
Baska bir coklu priz takardim öyle bir denerdim tekrardan koku gelirse bu sefer parcalara bakarsin.
Bir OCCT testi yapayın, daha sonra dediklerinizi yapacağım.

Kasanın yan kapağını açın. Yanık kokusu falan gelirse anlamanız daha kolay olur.
Açtım. Son olarak, kaç dakika test yapmam lazım? Şu an power seçili. 3. dakikadayım ve no errors detected yazıyor. 10. dakikada da hata bulamazsa kapatayım mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…