Bilgisayardan yanık kokusu geldi

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
Lexar 256 GB M.2 SSD - Toshiba 1 TB HDD
Ekran kartı
Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
Anakart
Esonic H61DA1
İşlemci
Intel Core i5 2500
Merhaba. Bilgisayardan bir anda çok ağır bir yanık kokusu geldi. Bilgisayarı hemen kapattım. Daha sonra fişleri çekip kokladım. Kokladığımda hiçbir parçadan koku gelmiyordu. Şimdi sorunsuz, kokusuz bir şekilde çalışıyor. Kasa eski tip önü kapalı, arkasında bir adet egzoz fanı yeri olan Casper alfa Force kasa. Kasayı değiştirsem sorun çözülür mü? Bileşenleri buraya bırakıyorum.

İçindeki tozlar yanıyor olabilir veya taktığın prizden oluyor olabilir benim de başıma gelmişti. Çoklu prize takıyorsan orada sorun olabilir, veya taktığın prizden gelmiş olabilir o koku.

Tabi parçaları da kontrol etmen lazım

Kasayla ne ilgisi var? Sıkıntı içindeki parçalardan birinde. O parçayı tespit etmek lazım, öyle çözülür.
Hava almadığından olabilir diye düşündüm. Bu parçayı nasıl tespit edebilirim?
İçindeki tozlar yanıyor olabilir veya taktığın prizden oluyor olabilir benim de başıma gelmişti. Çoklu prize takıyorsan orada sorun olabilir, veya taktığın prizden gelmiş olabilir o koku.

Tabi parçaları da kontrol etmen lazım
Evet, çoklu priz kullanıyorum.
PSU olabilir hocam.
PSU'dan koku gelmiyordu. Tekrar kontrol ettiğimde ve işlemci tarafından aşırı az bir koku geliyordu. Umarım işlemci yanmaz.

Merhaba. Bilgisayardan bir anda çok ağır bir yanık kokusu geldi. Bilgisayarı hemen kapattım. Daha sonra fişleri çekip kokladım. Kokladığımda hiçbir parçadan koku gelmiyordu. Şimdi sorunsuz, kokusuz bir şekilde çalışıyor. Kasa eski tip önü kapalı, arkasında bir adet egzoz fanı yeri olan Casper alfa Force kasa. Kasayı değiştirsem sorun çözülür mü? Bileşenleri buraya bırakıyorum.

Psikolojik olabilir hocam bazen bende de yanik kokusu gibi bir şey geliyor ama herhangi bir sorun cikartmadi yine de tum parcalara bakin sorun cikartmiyorsa bir şey olmamistir.

Psikolojik olabilir hocam bazen bende de yanik kokusu gibi bir şey geliyor ama herhangi bir sorun cikartmadi yine de tum parcalara bakin sorun cikartmiyorsa bir şey olmamistir.
Normalde zaten fark edilmeyecek derecede yanık kokusu gelebiliyordu. Sıkıntı yapmıyordum. Ancak bugün gelen koku tüm odayı sardı. Hatta annem salondan gelip "Bir şey mi yanıyor?" dedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı