Bilgisayardayken aşırı göz ve baş ağrısı

asrenax

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam sorunum şu, aşırı fazla bilgisayar kullanıyorum ve başım ve gözüm aşırı ağırmaya başlıyor, bayılacak gibi oluyorum.
Bu durumu yaşadığımda yapabileceğim veya yaşamayı engelleyebilecegim bir tavsiyeniz var mı bilgisayarı az kullanmak dısında?

Çok oturmak ve göz yorgunluğundan gibi duruyor ama buradan tam olarak anlayamayız. ''Ben bugün çok bilgisayara baktım başım ağrıyacak'' diye düşünmenizden bile psikolojik birşey olabilir. Bence 2 gün falan bakmayın bilgisayara eğer geçmezse KBB'ye gidin.

Arkadaşlar selam sorunum şu, aşırı fazla bilgisayar kullanıyorum ve başım ve gözüm aşırı ağırmaya başlıyor, bayılacak gibi oluyorum.
Bu durumu yaşadığımda yapabileceğim veya yaşamayı engelleyebilecegim bir tavsiyeniz var mı bilgisayarı az kullanmak dısında?
Mavi ışık engelleyici gözlükler var. Benim miyop için 0.25 gözlüğüm vardı, kadın bana %60 mavi ışık engelleyen camda ekleyeyim daha iyi olur dedi onu kullanıyorum ekrana bakarken.

Mavi ışık nedir?

"Mavi ışık nedir? Mavi ışık, günlük hayatımızda 7/24 iç içe yaşadığımız bir güneş ışınıdır. Eskiden doğal güneş ışığından korunurken, şu an bütün gün hatta gece de dâhil LED, floresan lambalar, akıllı telefon, bilgisayar, TV ekranları gibi yapay güneş ışığı yani mavi ışık yayan dijital cihazlarla birlikte yaşıyoruz."

Kaynak: www.guven.com

Bilgisayardan gece ışığını açabilirsin (mavi ışık filtresi yani ekranı sarılaştırıyor ve gözün daha az yoruluyor)

Bende aynı durumdan muzdariptim. Gözlük numaramın da ilerlemesi ile filtreli gözlük aldım. Şimdi ne kanlanma ne de ağrı gibi durumlarla karşılaşıyorum. Tabii aldığım bir kaç ek önlem de var.

Bilgisayarın okuma modu özelliğini aktif edebilirsiniz. İlk başta kötü görünebilir ancak alıştıkça bu sorun ortadan kalkacaktır. İkinci olarak her beş dakika veya daha kısa bir sürede gözlerinizi kapatıp on - on beş saniye bekleyin.

Bunlar gözle görülür bir fark oluşturacaktır. Durum devam ederse mutlaka doktora başvurun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı