Bilgisayarı satıp tablet almak mantıklı mı?

Okan Bayülgen oğluna dedi ki, şu 90'larda çıkmış telefonların az gelişmişini al, arkadaşlarına fark atacaksın, bilgisayar için de geçerlidir, aptallık makineleri ile yolunu ayır, henüz yolun başında son, dikkatli ol
Dünyadaki bütün bilgiler bir tık uzağımdayken ne kadar saçma bir hareket olur? İradesi olan başarılı olur, olmayan da hayatını çöpe atar. 7 milyar insanın olduğu bir yerde gayet makul bir kural bence. Soruya gelirsek. Arkadaşların dediği doğru, tabletin oyun dolacağına eminim. Eğer kendine hakim olamıyorsan sat bilgisayarı kalsın öyle, tablet almanın ne gereği var? Not için kullanacaksan başka ama onun haricinde her türlü gereksiz.

Çok mantıksız bence.

Dünyadaki bütün bilgiler bir tık uzağımdayken ne kadar saçma bir hareket olur? İradesi olan başarılı olur, olmayan da hayatını çöpe atar. 7 milyar insanın olduğu bir yerde gayet makul bir kural bence. Soruya gelirsek. Arkadaşların dediği doğru, tabletin oyun dolacağına eminim. Eğer kendine hakim olamıyorsan sat bilgisayarı kalsın öyle, tablet almanın ne gereği var? Not için kullanacaksan başka ama onun haricinde her türlü gereksiz.
Kim - kaç kişi iradesine sahip çıkabiliyor bir oran yazabilir misiniz? dürtüyor işte nefis, oyun istiyor film istiyor, boş boş oyalanmak istiyor.
Her zaman söylediğim birşey var, İHTİYAÇ KADAR eşya mal PC telefon kullanmak.
Kendimden örnek verecek olursam eğer, bir hevesle aldığım i3 9.nesil bir kasam vardı, ihtiyaçlarımı gözden geçirip sattım, 1/7 fiyatına bir kasa aldım, şimdi çok daha az vakit geçiriyorum, ihtiyaç kadar.

Kim - kaç kişi iradesine sahip çıkabiliyor bir oran yazabilir misiniz? dürtüyor işte nefis, oyun istiyor film istiyor, boş boş oyalanmak istiyor.
Her zaman söylediğim birşey var, İHTİYAÇ KADAR eşya mal PC telefon kullanmak.
Kendimden örnek verecek olursam eğer, bir hevesle aldığım i3 9.nesil bir kasam vardı, ihtiyaçlarımı gözden geçirip sattım, 1/7 fiyatına bir kasa aldım, şimdi çok daha az vakit geçiriyorum, ihtiyaç kadar.
Oran yazamam ama iradeli insanlı her gün sosyal medyada veya TV’de görülüyor zaten. Görenler de iradesiz insanlar.
İkinci olarak ihtiyaç olduğunun ben de farkındayım. 3 adet elektronil cihaz kullanıyorum ders çalışırken ve herhangi bir dikkat eksikliği veya odaklanma sorunu yaşamıyorum. Kendime iradeli demiyorum çünkü bazı konularda çok iradesizim, fakat bu konuda nefsime hakim olabildiğim için kullanmaya devam ediyorum. Arkadaşa gelirsek, eğer bilgisayarda yaptığı işleri (artık ders videosu falan mı izler) tablette yapacaksa tamam, ama yine de onun bağımlılığını gidermek adına pozitif bir karar değil. İnsan oyun istiyorsa her türlü oynar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı