Bilgisayarı yeniden başlatmadan MUX Switch açmak mümkün mü?

Bence sizin konu hakkında çok bir bilginiz yok. MUX Switch, dahili GPU'yu devre dışı bırakmak için kullanılıyor. Aynı şekilde anlattığım yöntem de dahili GPU'yu devre dışı bırakıyor. Oyunlarda kontrol ederseniz dahili GPU kullanımının sıfır olduğunu görebilirsiniz, tıpkı MUX Switch'de olduğu gibi. FPS değerleri de aynı olmakta.

Bu ayarı otomatik yaparsanız da dahili GPU %0 oluyor. Dahili GPU'nun %0 olması MUX Switch'in aktif olduğu anlamına gelmiyor, iletişim hala dahili GPU'dan sağlanıyor. MUX Switch açıkken cihazda dahili GPU menüsü bile bulunmaz.

Bu ayarı otomatik yaparsanız da dahili GPU %0 oluyor. Dahili GPU'nun %0 olması MUX Switch'in aktif olduğu anlamına gelmiyor, iletişim hala dahili GPU'dan sağlanıyor. MUX Switch açıkken cihazda dahili GPU menüsü bile bulunmaz.
Bahsi geçen ayar Sadece NVIDIA Gpu seçeniği ve bu seçenek Mux Switch olmayan cihazlarda bulunmuyor. Yani Mux ile birlikte gelen bir özellik. Ayrıca FPS değerlerinde de herhangi bir değişiklik olmadığını bizzat test ettim. Zaten Mux'u tam performans için kullanıyor insanlar bu seçenek de aynı opsiyonu veriyor. Üstelik eğer yazdığım mesajı okuma zahmetine girseydiniz, "her ne kadar Mux Switch ile FPS oranları aynı düzeyde olsa da tam olarak Mux Switch özelliğini kapsamıyor bu" cümlesinden zaten bunun Mux Switch olmadığını bildiğimi ve belirttiğimi , yeniden başlatma olmadan bu performansa başka yoldan ulaşılmayacağından( monitör bağlamayı dışarıda tutuyorum.) dolayı bu açıklamada bulunduğumu anlardınız.

Bahsi geçen ayar Sadece NVIDIA GPU seçeniği ve bu seçenek MUX Switch olmayan cihazlarda bulunmuyor. Yani MUX ile birlikte gelen bir özellik. Ayrıca FPS değerlerinde de herhangi bir değişiklik olmadığını bizzat test ettim. Zaten MUX'u tam performans için kullanıyor insanlar bu seçenek de aynı opsiyonu veriyor. Üstelik eğer yazdığım mesajı okuma zahmetine girseydiniz, "her ne kadar MUX Switch ile FPS oranları aynı düzeyde olsa da tam olarak MUX Switch özelliğini kapsamıyor bu" cümlesinden zaten bunun MUX Switch olmadığını bildiğimi ve belirttiğimi, yeniden başlatma olmadan bu performansa başka yoldan ulaşılmayacağından( monitör bağlamayı dışarıda tutuyorum.) Dolayı bu açıklamada bulunduğumu anlardınız.

Bahsettiğiniz ayarı açınca ekran hala iletişimi dahili GPU üzerinden yaptığı için MUX Switch'le uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum. O ayarı default hale getirip aynı oyunu aynı ayarlarda oynarsanız dahili GPU'nun %0 kullanıldığınız bizzat görürsünüz. MUX Switch dediğimiz şeyin sadece aradaki dahili GPU'yu ortadan kaldırarak gecikmeyi minimuma indirmek olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Ayrıca iğnelemelerinizi kendinize saklayıp düzgünce iletişim kurmanızı diliyorum :).

Bahsettiğiniz ayarı açınca ekran hala iletişimi dahili GPU üzerinden yaptığı için MUX Switch'le uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum. O ayarı default hale getirip aynı oyunu aynı ayarlarda oynarsanız dahili GPU'nun %0 kullanıldığınız bizzat görürsünüz. MUX Switch dediğimiz şeyin sadece aradaki dahili GPU'yu ortadan kaldırarak gecikmeyi minimuma indirmek olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Ayrıca iğnelemelerinizi kendinize saklayıp düzgünce iletişim kurmanızı diliyorum :).
İlk kısım zaten büyük olasılıkla doğru, lakin fiziksel ya da başka yollardan test etmenin bildiğim bir yolu yok. Başka yerlerden de bir bilgi edinememiştim. Lakin o ayar normal halinde iken, dahili gpu anlık sıçramalar yapıyor ve bu sıçramalar bazen %60 civarlarına kadar çıkıyor. Ne hakkında konuştuğumu biliyorum. Üstelik benim yaptığım iğneleme değil, aksine doğruları söylüyorum çünkü eğer okumuş olsaydınız "Bazı oyunlarda gecikme Mux Switch açık olduğu düzeyden daha yüksek oluyor" kısmından zaten kurduğunuz cümlelerin ne kadar gereksiz olduğunu anlardınız :).

Sırf senin için baktım zaten MUX swich dahili grafiği devre dışı bırakmak için değil mi başka ne anlama geliyor :D %0 mıfır değil komple kapatıyor

1698770449073.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı