Bilgisayarım aşırı fazla RAM kullanmıyor

doruk845

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımdaki RAM sanki 4 GB RAM'miş gibi hissediyorum.

Screenshot_6.png

Screenshot_7.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak yapmadıysan bağlantıdaki yöntemleri uygulayın.
Reklam engelleme için bağlantıdaki uzantıyı kullanın.
Defender yerine Kaspersky IS öneririm.
Defender hem veritabanı olarak yeterli değil. Hem de yüksek kaynak tüketiyor.

Son düzenleme:
Bilgisayarına 512 GB RAM varmışcasına yüklenmişsin. Gördüğün tablo gayet normal. Opera'da 11 tane sekmen açık, Discord, Spotify vs. vs. Çubuktan anladığım kadarıyla liste aşağıya doğru bayağı gidiyor. Kullanmadığın programların arka planda çalışmasını kapatırsan düzelir.

Opera GX yerine Slimjet kullanabilirsin. Opera son zamanlar da bellek tüketimi konusunda iyi değil.
İçinde otomatik bellek temizleme ayarı var. Opera GX Bellek sınırlamaya göre çok daha iyi çalışıyor.
Slimjet koyu tema desteği Chrome gibi çalışıyor. Windows 10 temanı koyu yaparsan, tarayıcı ayar sayfaları vb. koyu oluyor. Ayrıca siteler için Dark reader uzantısını kullanabilirsin.
İçindeki reklam engelleyici Opera filtreleri ile aynı şeyleri sunuyor. Ama yetersiz olduğu için reklam engelleme ayarını kapatıp, bağlantıda belirttiğim uzantılarını kullanmanı öneririm.
Defender yerine Kaspersky ya da Norton tavsiye ederim. Kaynak tüketimi az ve veri tabanları daha iyidir.
Bu arada Windows'un güncel mi? En güncel Windows bellek boşaltma işini daha iyi yapıyor. Normal de Defender tarama yapmazken 60.000 - 80.000 arası bellek tüketmesi gerekiyor. Norton ve Kaspersky ise 15.000 - 35.000 arası bellek tüketiyor.
Sayende Slimjetle tanıştım teşekkür ederim.

Bilgisayarına 512 GB RAM varmışcasına yüklenmişsin. Gördüğün tablo gayet normal. Opera'da 11 tane sekmen açık, Discord, Spotify vs. vs. Çubuktan anladığım kadarıyla liste aşağıya doğru bayağı gidiyor. Kullanmadığın programların arka planda çalışmasını kapatırsan düzelir.

Opera'da sadece 2 sekme açıktı. Discord spotfiy Steam açıktı sadece.
S
Opera GX yerine Slimjet kullanabilirsin. Opera son zamanlar da bellek tüketimi konusunda iyi değil.
İçinde otomatik bellek temizleme ayarı var. Opera GX Bellek sınırlamaya göre çok daha iyi çalışıyor.
Slimjet koyu tema desteği Chrome gibi çalışıyor. Windows 10 temanı koyu yaparsan, tarayıcı ayar sayfaları vb. koyu oluyor. Ayrıca siteler için Dark reader uzantısını kullanabilirsin.
İçindeki reklam engelleyici Opera filtreleri ile aynı şeyleri sunuyor. Ama yetersiz olduğu için reklam engelleme ayarını kapatıp, bağlantıda belirttiğim uzantılarını kullanmanı öneririm.
Defender yerine Kaspersky ya da Norton tavsiye ederim. Kaynak tüketimi az ve veri tabanları daha iyidir.
Bu arada Windows'un güncel mi? En güncel Windows bellek boşaltma işini daha iyi yapıyor. Normal de Defender tarama yapmazken 60.000 - 80.000 arası bellek tüketmesi gerekiyor. Norton ve Kaspersky ise 15.000 - 35.000 arası bellek tüketiyor.
Slimjet çok iyiymiş sağol <3
Bilgisayarın RAM kullanmıyor diye şikayet mi ediyorsun yani?

Galiba öyle :D
Bu attığın linktekileri dikkatlice okudum.Aklıma bir soru takıldı hangi hizmetler açılabilir hangileri kapatılabilir. Ondan tam emin olamadım yardım eder misin ?

Ben de bu hizmetler kapalı.
  • Yazdırma biriktiricisi
  • Windows hata raporlama hizmeti
  • Uzaktan kayıt defteri
  • TCP/IP NetBIOS yardımcısı
  • Program uyumluluk yardımcısı hizmeti
  • İndirilen haritalar yöneticisi
  • Bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetrisi

Ben de bu hizmetler kapalı.
  • Yazdırma biriktiricisi
  • Windows hata raporlama hizmeti
  • Uzaktan kayıt defteri
  • TCP/IP NetBIOS yardımcısı
  • Program uyumluluk yardımcısı hizmeti
  • İndirilen haritalar yöneticisi
  • Bağlı kullanıcı deneyimleri ve telemetrisi
Screenshot_9.png

Bu ikisini kaldırabiliyor muyum ? Çok gıcık oldum.

Ev simgesini hemen sağında bulunan ok'a tıklayıp, araç çubuğunu özelleştir diyerek kaldırabilirsin.

Screenshot_1.png

Sağdaki sekmeyi Chromium sunuyor. Tarayıcı üzerindeki video, ses vb. sekmelere gitmeden duraklatmanı, geri ve ileri sarmana yarıyor. Kapatmak için araç çubuğuna chrome://flags/ yaz.
Sonra çıkan arayüzün arama sekmesine ''Global media controls'' yaz. Çıkan seçeneği disabled yapıp, sağ alttan Relaunch tuşuna bas. Tarayıcı yeniden başlayacak ve o ayar kaybolacaktır.

Screenshot_2.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı