Bilgisayarım Çok Isınıyor

dogukankd

Hectopat
Arkadaşlar 2 gün önce bilgisayar toplattım. Sıcaklık testi yapayım dedim çok fazla ısınıyor, boşta 35-40 arası oyuna girince de 70 e fırlıyor. Aynı kasa aynı işlemci aynı fan olan arkadaşımın bilgisayarı en fazla 50 derecede neden bu kadar ısınıyor?

Merhabalar... "bilgisayar çok ısınıyor" diyorsunuz (öncelikle 35-40 arası sıcaklık problem değil, onu da belirteyim. Ne kadar soğuk, o kadar iyi, ayrı mesele) ; peki bu bahsettiğiniz sıcaklıklar hangi bileşenin sıcaklığı? Anakart sıcaklığı mı? İşlemci sıcaklığı mı? GPU sıcaklığı mı? PSU mu? PC içinde hava akımı nasıl, yeteri kadar soğutuluyor mu? CPU soğutucu yerine oturması gerektiği gibi oturmuş mu? Arkadaşınız farklı bir termal macun mu kullanmış (gerçi bahsettiğiniz kadar buyuk bir fark yaratmaz) ? Arka planda sürekli çalışan ve CPU'ya yük bindiren fakat sizin farkında olmadığınız bir uygulama mı var (task manager'dan kontrol edebilirsiniz , "ctrl"+"alt"+"del")? +"gülünç" kaçabilir ama PC şayet zemindeyse bir halı / kilim benzeri materyalin üzerinde mi duruyor (yine bahsettiğiniz kadar olmasa da sıcaklığı kesinlikle etkiler)... O kadar çok değişken var ki.

Son düzenleme:
Merhabalar... "bilgisayar çok ısınıyor" diyorsunuz (öncelikle 35-40 arası sıcaklık problem değil, onu da belirteyim. Ne kadar soğuk, o kadar iyi, ayrı mesele) ; peki bu bahsettiğiniz sıcaklıklar hangi bileşenin sıcaklığı? Anakart sıcaklığı mı? İşlemci sıcaklığı mı? GPU sıcaklığı mı? PSU mu? PC içinde hava akımı nasıl, yeteri kadar soğutuluyor mu? CPU soğutucu yerine oturması gerektiği gibi oturmuş mu? Arkadaşınız farklı bir termal macun mu kullanmış (gerçi bahsettiğiniz kadar buyuk bir fark yaratmaz) ? Arka planda sürekli çalışan ve CPU'ya yük bindiren fakat sizin farkında olmadığınız bir uygulama mı var (task manager'dan kontrol edebilirsiniz , "ctrl"+"alt"+"del")? +"gülünç" kaçabilir ama PC şayet zemindeyse bir halı / kilim benzeri materyalin üzerinde mi duruyor (yine bahsettiğiniz kadar olmasa da sıcaklığı kesinlikle etkiler)... Okadar çok değişken var ki.

Bahsettiğim sıcaklık işlemci sıcaklığı, kasada 4 fan var, toplamayı vatan computer yaptı ben içini açıp bakmadım pek bilgim yok , kasa parke üzerinde duruyor

Biraz daha detaya ihtiyacımız var. HW Monitör değerlerini ekran görüntüsü olarak paylaş ve hangi sıcaklıklardan ne koşullarda şikayetçi olduğunu belirt.

IMG_1191.JPG

İşlemci sıcaklığı yüksek geldi çünkü arkadaşımda aynı sistemde 25 derecede kullanıyor.

Bence değerler gayet normal. İşlemci soğutucusu yerine tam oturmuş mu kontrol et, devamı halinde kaliteli bir termal macunla yalıtımı sağla.

+ Daha önce yazdıklarıma ek olarak, işlemci soğutucusunun fanı dönüyor mu? (her ihtimali kontrol etmekte fayda var)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı