MSI Afterburner indirip Power Limit'i fullemeni istiyorum. Boylece max sicakligi alabilirsin.Teşekkür ederim dostum dener denemez yazacağım.
Hayir!60 derece sıcak mı ki![]()
Nvidia'nın AMD ekran kartlarının satışını düşürmek için insanları kiralayıp forumlarda "RX 580 Isınıyor" konu açtırdıklarını düşünmeye başladım.
Rx 5700 ve 5700xt referans tasarımları blower tasarım bu yüzden biraz sıcaklıklar yüksek gelebilir ama amd ye göre 110 dereceye kadar sorun yokmuş. (R5 2600 16gb ram rx 5700 kullanıyorum şükür hiçbir sorunu yok)Her gün istisnasız ya AMD ekran kartı ya da işlemcileri ile ilgili bu tarz başlıklar açılıyor. Yakın bir zamanda sistem toplayacağım. Elimi kolumu iyice bağlıyor bu durum. Bu sorunların yazılım ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
OCCT tavsiyemdir. Furmark dan daha çok zorluyor.Teşekkür ederim dostum dener denemez yazacağım.
Dip not olarak arkadaşlar eski kartımdan aldığım neredeyse aynı fps'i alıyorum lol'de bir şeylerin yanlış gittiği kesin yardımcı olun lütfen. Eski sisteme taktığım için dar boğaz bekliyordum fakat mhz değerlerinde bir ayarlama mı yapmam gerekli ?Evet arkadaşlar sonuçlar bunlar. Sizce kart normal mi çalışıyor 8003 furmark score'u ideal skor mu? Ayrıca Radeon Ayarlarını nasıl yapmalıyım Memory Clock 875 gözükyor şuan? Ayrıca Furmark testinde 140-150 fps alıyorum bu değerler normal mi? Daha fazla almam gerekmez mi?
Yazılım konusunda Intel ve Nvidia'ya göre AMD daha geride ve tam olarak stabil değil. Update geliyor, performans düşüşü yaşanabiliyor. Bu sefer eski sürücüleri geri yüklemekle uğraşıyorsun, vesaire. AMD işlemcileriyle ilgili sıkıntılar da genellikle düşük MHz değerlerine sahip RAMler kullanırsan baş gösteriyor. Ayrıca sertifikasız PSU'ya sahip pek çok kişi de AMD (Ryzen) işlemcileriyle sıkıntı yaşıyordu. Nvidia ya da Intel alırsan kafan rahat olur, genellikle AMD bunlara göre daha fazla sorunla karşılaştırır kullanıcıyı.Her gün istisnasız ya AMD ekran kartı ya da işlemcileri ile ilgili bu tarz başlıklar açılıyor. Yakın bir zamanda sistem toplayacağım. Elimi kolumu iyice bağlıyor bu durum. Bu sorunların yazılım ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.