RX 5700 XT ler için mi gördün bunu? Ben tam tersini gördüm aktif olarak kullanan biri olarak çünkü o yüzden soruyorum. Ne gibi kötü hale getirmiş mesela? Başımıza gelirse bilelim diye soruyorum.
RX 5700 XT için olması da muhtemel ama direkt bu kart için miydi hatırlamıyorum. AMD kullanmadığım ve ileride de büyük ihtimalle almayacağım için konuları tek tek incelemedim ama kötü hale gelmesinden kastım performansla ilgili. Yine senin de belirttiğin gibi, kiminde iyileştirme yaparken, bu kimine performans kaybı olarak dönüyor. Örneğin sende iyileştirme olmuş, olması gerektiği gibi. Ama kiminde tam tersine performans kaybı yaşanmış. Diğer sistem bileşenleri etkiliyordur bunu tabii, çünkü kart aynı kart, sürücü aynı sürücü.
Sana vermek isteyeceğim tek tavsiye: yeni bir sürücü gelirse direkt yükleme, bu sadece AMD için değil, Windows'un sürüm güncelleştirmeleri için bile geçerli. Önce bir etrafı yokla, sorun yaşayan var mı, yoksa mu, varsa sorunun çözümü mevcut mu, mevcutsa önlemi nasıl alınmalı, vesaire.
Örneğin Windows 1909 resmi olarak çıktığı anda bile bazı kişiler bilgisayarını yeniden başlatmaya çalıştığında takıldığını, masaüstünün bir türlü gelmediğini yazmıştı. Bu AMD sürücülerinde yalnızca performans sıkıntısı olarak yansır diye düşünüyorum, en kötü ihtimalle eski sürücü yüklenir, yeni sürücü için bir hotfix beklenebilir.
Genel olarak kullananlar değil de duyanlar yanıt verince böyle oluyor.
Yapma yahu, nasıl oluyormuş? Genelde konuyu açanlar sorunu olduğunu belirtip yardım arar, cevaplayanlar da aynı sorunu yaşayanlar ya da yaşamayıp tavsiye verenler olur. Ben de bu konuları görüp biraz göz gezdirmiş biri olarak gördüğümü aktardım.