RX 5700 XT Fazla Isınıyor!

RX 5700 XT'ler için mi gördün bunu? Ben tam tersini gördüm aktif olarak kullanan biri olarak çünkü o yüzden soruyorum. Ne gibi kötü hale getirmiş mesela? Başımıza gelirse bilelim diye soruyorum.
Genel olarak kullananlar değil de, duyanlar yanıt verince böyle oluyor. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 5700 XT ler için mi gördün bunu? Ben tam tersini gördüm aktif olarak kullanan biri olarak çünkü o yüzden soruyorum. Ne gibi kötü hale getirmiş mesela? Başımıza gelirse bilelim diye soruyorum.
RX 5700 XT için olması da muhtemel ama direkt bu kart için miydi hatırlamıyorum. AMD kullanmadığım ve ileride de büyük ihtimalle almayacağım için konuları tek tek incelemedim ama kötü hale gelmesinden kastım performansla ilgili. Yine senin de belirttiğin gibi, kiminde iyileştirme yaparken, bu kimine performans kaybı olarak dönüyor. Örneğin sende iyileştirme olmuş, olması gerektiği gibi. Ama kiminde tam tersine performans kaybı yaşanmış. Diğer sistem bileşenleri etkiliyordur bunu tabii, çünkü kart aynı kart, sürücü aynı sürücü.

Sana vermek isteyeceğim tek tavsiye: yeni bir sürücü gelirse direkt yükleme, bu sadece AMD için değil, Windows'un sürüm güncelleştirmeleri için bile geçerli. Önce bir etrafı yokla, sorun yaşayan var mı, yoksa mu, varsa sorunun çözümü mevcut mu, mevcutsa önlemi nasıl alınmalı, vesaire.

Örneğin Windows 1909 resmi olarak çıktığı anda bile bazı kişiler bilgisayarını yeniden başlatmaya çalıştığında takıldığını, masaüstünün bir türlü gelmediğini yazmıştı. Bu AMD sürücülerinde yalnızca performans sıkıntısı olarak yansır diye düşünüyorum, en kötü ihtimalle eski sürücü yüklenir, yeni sürücü için bir hotfix beklenebilir.
Genel olarak kullananlar değil de duyanlar yanıt verince böyle oluyor. :)
Yapma yahu, nasıl oluyormuş? Genelde konuyu açanlar sorunu olduğunu belirtip yardım arar, cevaplayanlar da aynı sorunu yaşayanlar ya da yaşamayıp tavsiye verenler olur. Ben de bu konuları görüp biraz göz gezdirmiş biri olarak gördüğümü aktardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün istisnasız ya AMD ekran kartı ya da işlemcileri ile ilgili bu tarz başlıklar açılıyor. Yakın bir zamanda sistem toplayacağım. Elimi kolumu iyice bağlıyor bu durum. Bu sorunların yazılım ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Ben dahil forumda birçok arkadaştan aynı yazıları gördüm ısınma problemiyle ilgili. Evet AMD Ekran kartları ısınıyor benimki de ısınıyor ama bu fiyata bu performans olunca böyle bazı ufak tefek problemler oluyor. Nitekim Nvidia ile aralarında minimum 500 lira gibi bir fark var. İşlemci olarak AMD' den memnunum, ekran kartında da ısı ve coil whine sorunu hariç memnunum. FPS olarak problem yaşamıyorum ama insan hep tereddütte kalıyor, korkuyor acaba karta zarar verir mi diye.

Düzenleme : Sapphire RX 590 kullanıyorum.

Son düzenleme:
Ben dahil forumda birçok arkadaştan aynı yazıları gördüm ısınma problemiyle ilgili. Evet AMD Ekran kartları ısınıyor benimki de ısınıyor ama bu fiyata bu performans olunca böyle bazı ufak tefek problemler oluyor. Nitekim Nvidia ile aralarında minimum 500 lira gibi bir fark var. İşlemci olarak AMD' den memnunum, ekran kartında da ısı ve coil whine sorunu hariç memnunum. FPS olarak problem yaşamıyorum ama insan hep tereddütte kalıyor, korkuyor acaba karta zarar verir mi diye.
Referans 5700 XT 2.500TL'ye düşmüştü, bu derece performans verebilen bir kartı o fiyata aldıktan sonra bu tür problemleri göz görmez zaten. Evet, fiyat/performans olarak çok iyi bir kart.

Evet arkadaşlar sonuçlar bunlar. Sizce kart normal mi çalışıyor 8003 furmark score'u ideal skor mu? Ayrıca Radeon Ayarlarını nasıl yapmalıyım Memory Clock 875 gözükyor şuan? Ayrıca Furmark testinde 140-150 fps alıyorum bu değerler normal mi? Daha fazla almam gerekmez mi?

Dip not olarak arkadaşlar eski kartımdan aldığım neredeyse aynı fps'i alıyorum lol'de bir şeylerin yanlış gittiği kesin yardımcı olun lütfen. Eski sisteme taktığım için dar boğaz bekliyordum fakat mhz değerlerinde bir ayarlama mı yapmam gerekli ?
İşlemciniz ryzen 1200 gibi hatta daha düşük ekran kartı ağlıyordur şu anda :D.

Benim gibi henüz almayanların kafası iyice allak bullak oldu. 😂

allak bullak olmasına gerek yok 6000 - 7000 TL varsa cebinde RTX 2070-2080 alırsın yoksa onlar kadar performans veren 3200-3700 arasına RX 5700 XT alırsın. Burada önemli olan alacağın risk ben aldım hiç bir sorun yaşamıyorum. Hatta i7 8700k lı RTX 2070 li arkadaşlarım ile aynı değerleri alıyorum :) sırf RTX diye NVIDIA diye gidip çok çok altı olan 2060 almaya gerek yok bence.

Evet arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC modelini satın aldım. Fakat daha Driver'ını güncellemeden bile ciddi anlamda ısınıyor. Hiçbir yük olmamasına rağmen.

Sizce eski sisteme yeni ekran kartı takınca bu tür bir problem olur mu yoksa iade mi etmeliyim?

Sistemim:
MSI Gaming 970 Gaming.
Zalman ZM600- PSU.
2x4 8 GB RAM.
R7 370 GPU.
FX 8300 CPU.

Yeni bilgisayar toplamak istediğim için ilk olarak ucuzdan bulduğum ekran kartını aldım, fakat bu şekilde ısınması beni aşırı derece korkuttu sizce ne yapmalıyım?

Dostum şu an durumun nedir? Sıcaklıkları düzeltebildin mi? Bende aynı karttan aldım benimki de çok ısınıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı