Bilgisayarıma uzaktan biri giriyor olabilir!

Durum biraz karıştı o yüzden özetliyeyim. Kısacası benim bilgisayarım da benim istemim dışı sesler geliyor ara sıra fakat bunu dışında şüphe uyandıracak bir durum yok. Kaspersky ve malwarebytes ile tarama yaptım ve bir şey çıkmadı. Çoğu kişi yüksek ihtimalle olmadığını söyledi umarım yoktur.

Merhaba. Ben önce kaspersky sonra malwarebytes ile tarattım birşey çıkmaadı.
Virüs programları önceden repertuarında olan virüsleri tarayıp algılayabilir düşük ihtimalle olsa da yeni üretilen bir virüs ustalıkla virüs programlarını elinde oynatabilir,bu yüzden virüs programı tarama sonuçları en azından bana hitap etmez.

Burada yapman gereken şey ise bilgisayarının dış ortamla bağlantısını kesmek ve gözlemlemek kısaca;

WİFİ/LAN
BLUETOOTH
Herhangi ek bir alıcı/verici

bağlantısını kesmektir.

Eğer sorun devam ederse telaşlanacak bir şey yok rahat ol.

Bu sesler ne tür sesler? Osuruk sesi gibi bir şey mi? Biraz tarif etsene.

Hocam bazen çok sadece bir tık sesi bazen de benzeri şeyler.
RAT gibi yazılımlar ile dediğiniz şeyi yapıyor olabilirler. Bu olaydan en iyi sıyrılma yolu format. Tertemiz ohh :)
Bu rat yazılımlarını kaldırmanın bir yolu varmı. Virüs taraması yaptırdım birşey çıkmadı

Hocam bazen çok sadece bir tık sesi bazen de benzeri şeyler.

Bu rat yazılımlarını kaldırmanın bir yolu var mı? Virüs taraması yaptırdım bir şey çıkmadı

Söylediğim gibi en temiz yolu bilgisayarınızı sıfırlamak. Bu tür virüsler genelde kendi kendilerini kopyalar ve yayılırlar. Şifrelerinize erişebilir, CD romunuzu (varsa tabii) ve Kameranızı isteğiniz dışında aktif edebilir ve sesinizi dinleyebilirler. Dikkatli olmakta fayda var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı