Bilgisayarıma virüs mü girdi?

slm ben tarçın

Centipat
Katılım
2 Temmuz 2020
Mesajlar
13
Merhaba, bilgisayarıma virüs girdiğinden şüpheleniyorum. Ama bir yandanda virüs olmadığına dahi hislerimde var. Şimdi size virüs kısmını anlatayım, ilk başta şurda patlak verdi bir gün oyun oynuyorduk arkada Kaspersky açıktı her ne kadar çok kastırmasada ginede Kaspersky kapadım. Ve bir anda kapadıktan 5 10 saniye internet kopmaya başladı. Hiç böyle olmazdı ve bayağı tuhafıma gitti böyle 3 4 kez yaklaşık 1'er dakika arayla kopup kopup geldi. Sonrasında ise GeForce Now'dan oyun girdim ve kalite berbattı sürekli donuyor görüntü 144P.


Arkadan internet Speedtest açtım normalde 22 Mbps download olan internetim bıngıl bıngıl bir 13 bir 7 bir 3 bir 10 oynaya oynaya en son ortalama 5 6 gibi durdu. Sonrasında hemen ardından tabletimden internetimi ölçtüm ve her şey normaldi downloadım 22 Mbps idi. Artık iyice kıllanmaya başladım hem bu da hiç başıma gelmemişti hem de driverlarım günceldi. Sonrasında patlama noktası, bilgisayarım donmaya başladı. Mouse oynatırken fark ettim arada sırada anlık donuyordu nedeni başka olabilirdi ona geleceğim ama keza bu da ilk kez başıma gelmişti. Ve sonra gece oldu bilgisayarı kapattım o 1 2 saat uyku tutmadı.


Sonra bir anda fan şahlandı (bilgisayarım laptop bu arada) ve bilgisayar açılmaya başladı. Ve bu bayağı 3 4 gün devam etti ama sadece 1 kez yakalayabildim sabah kalktığımda gece açıldığını anlıyordum bilgisayarın uyku modundaydı çünkü sabahleyin. Sonra bu durdu (ya da hala devam ediyorda olabilir bilmiyorum) ondan sonra işte son olay bilgisayarım çok geç açılmaya açıldıktan sonrada uygulamaların görev çubuğundaki, birşeylere tıklama süresi vb. çok uzadı mesela şifremi girdikten 15 saniye sonra açılıyorsa 1 dakikada açılmaya başladı.


Şimdi bir de virüs olmadığını düşündüğüm kısma gelelim. Birincisi, benim bilgisayarımın harddiski bozuk. Şöyle söyliyeyim, Kaspersky harddisk sağlık durumu %21 kötü. Yani size bahsttiğim o donmalar, geç açılmalar veya gece açılmaları bir hata yani harddiskin kafayı yemesinden olabilir mi? Ve internet kopması bir rastlantı olabilir mi? Çünkü Kaspersky tam tarama, malware bytes tarama, Hitman Pro, anti-malware her şey ile tarattım sadece anti-malware bir şeyler buldu onlarda büyük ihtimal virüs değildi ve taratıp sildikten sonra sorunlarım halen devam etti onun dışında diğer taramalarda hiçbir şey bulunamadı. Bu olayı sizin yorumunuza bırakıyorum, bir harddisk kafayı yemesimi yoksa çok zeki bir zararlı yazılım mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hdsentinel ve HD Tune error scan ile test edip kontrol edin.

Kaspersky sistemi hızlandırıyor diyoruz da anlamıyorlar :D.

Şimdilik sadece hdseintel programını yapabildim harddiskin sağlığı %9 harddisk öldü ölecek.


Ekran görüntüsü 2020-09-25 204724.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı