Bilgisayarımda genel bir yavaşlama var

Ee 3.cü parti programlar nerde? Discord , Chrome gibi gibi? Siz sadece windows'un çalıştığı uygulamaları atmışsınız. Windows kendi başına sadece 500mb tüketiyormuş. Tabii ki de bu da yetmiyor.
Discord mu? Chrome mu? Napçaktım açık mı tutçaktım, hepsini görev yöneticisinden kapatıyorum. Zaten 4 GB RAM'ım olsaydı da böyle yapardım 32 GB olsa da. Ben düzen seviyorum arka planda bütün uygulamaların çalışmasını değil.

Discord mu? Chrome mu? Napçaktım açık mı tutçaktım, hepsini görev yöneticisinden kapatıyorum. Zaten 4 GB RAM'ım olsaydı da böyle yapardım 32 GB olsa da. Ben düzen seviyorum arka planda bütün uygulamaların çalışmasını değil.

Kapatmadığınız halde işte nasıl? Yetmiyor. Şu an bile Chrome ile internete giriyorsunuz. 32 GB RAM'iniz olsa zaten arka planda olsa olsa 6 GB kullancak diğer 24 GB'ı boşta olacak. Bunda da kapatırsanız başka şey demiyorum.

Ee 3.cü parti programlar nerede? Discord, Chrome gibi gibi? Siz sadece Windows'un çalıştığı uygulamaları atmışsınız. Windows kendi başına sadece 500 MB tüketiyormuş. Tabii ki de bu da yetmiyor.

Dostum sorunumun benim ramimle alakalı olacağını düşünmüyorum.

Dostum sorunumun benim ramimle alakalı olacağını düşünmüyorum.

Hocam sizin sorununuz RAM. RAM yetmiyor. 8 GB'a yükseltirseniz bilgisayarınız rahatlar. Canlı ders oldukça fazla RAM tüketiyor. E haliyle normalde 2.7GB kullanırken en az 3.5GB'a yükseltiyor bu da RAM'in tam kapasitesi. Eğer 4 GB daha alırsanız sorun çözülür.

Daha ne dediğizi bile bilmiyorsunuz. 4 GB yetmiyor arkadaşım. Bende 8 GB RAM var boşta şu anda 3.6 oldu bile. Windows 7 kullanıyorum arkadaş ise 8.1.
Bir şey bilmeden konuşacağınıza susun daha iyi. 2 GB RAM kullansan bile yeter. Windows belleğin ne kadar fazlaysa ona oranla bir kısmını kullanır. Yani 64GB belleğin var ise bile %20-25'ini boştayken kullanacak. Yani 16GB RAM demek oluyor. Şimdi 16GB RAM yetersiz mi olmuş oldu? Dediğim gibi 2 GB RAM bile Windows 7 için yeter ve boşta %30'unu falan kullanacaktır. Ayrıca arkadaşın sorunu Zoom'a bile girememesi. 2GB RAM'li bilgisayarın bile açtığı Zoom'a giremiyorsa, bunda bir sorun olmalı ve bu sorun RAM'de değil.

Bence temiz kurulum yapmalısınız. Windows 8.1 64 bit UEFI kurulumu yapıp tekrar deneyin. Temiz kurulum yapamam derseniz Kaspersky gibi bir program ile bilgisayarınızı tarayın. Virüs olması muhtemel.

Bir şey bilmeden konuşacağınıza susun daha iyi. 2 GB RAM kullansan bile yeter. Windows belleğin ne kadar fazlaysa ona oranla bir kısmını kullanır. Yani 64GB belleğin var ise bile %20-25'ini boştayken kullanacak. Yani 16GB RAM demek oluyor. Şimdi 16GB RAM yetersiz mi olmuş oldu? Dediğim gibi 2 GB RAM bile Windows 7 için yeter ve boşta %30'unu falan kullanacaktır. Ayrıca arkadaşın sorunu Zoom'a bile girememesi. 2GB RAM'li bilgisayarın bile açtığı Zoom'a giremiyorsa, bunda bir sorun olmalı ve bu sorun RAM'de değil.

Bence temiz kurulum yapmalısınız. Windows 8.1 64 bit UEFI kurulumu yapıp tekrar deneyin. Temiz kurulum yapamam derseniz Kaspersky gibi bir program ile bilgisayarınızı tarayın. Virüs olması muhtemel.
Aynen hocam, ben de 2 saattir bunu demeye çalışıyorum.

Hocam sizin sorununuz RAM. RAM yetmiyor. 8 GB'a yükseltirseniz bilgisayarınız rahatlar. Canlı ders oldukça fazla RAM tüketiyor. E haliyle normalde 2.7GB kullanırken en az 3.5GB'a yükseltiyor bu da RAM'in tam kapasitesi. Eğer 4 GB daha alırsanız sorun çözülür.
Dostum sadece sistem programları açık olsun. Açıp şarkı dinlemek istediğimde bile bekliyorum 1-2dk.
Bir şey bilmeden konuşacağınıza susun daha iyi. 2 GB RAM kullansan bile yeter. Windows belleğin ne kadar fazlaysa ona oranla bir kısmını kullanır. Yani 64 GB belleğin var ise bile %20-25'ini boştayken kullanacak. Yani 16 GB RAM demek oluyor. Şimdi 16 GB RAM yetersiz mi olmuş oldu? Dediğim gibi 2 GB RAM bile Windows 7 için yeter ve boşta %30'unu falan kullanacaktır. Ayrıca arkadaşın sorunu Zoom'a bile girememesi. 2 GB RAM'li bilgisayarın bile açtığı Zoom'a giremiyorsa, bunda bir sorun olmalı ve bu sorun RAM'de değil.

Bence temiz kurulum yapmalısınız. Windows 8.1 64 Bit UEFI kurulumu yapıp tekrar deneyin. Temiz kurulum yapamam derseniz Kaspersky gibi bir program ile bilgisayarınızı tarayın. Virüs olması muhtemel.

Malwarebytes önerildi şu an onla taratıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı