Bilgisayarla içli dışlı olmak

Daha fazla  
Size ne kadar inandırıcı gelir bilemem lakin ilkokul 3. sınıftan beri bilgisayar ile iç içeyim. Format atmayı öğrenmekle başlayan serüvenim lise de kendi bilgisayarımı kendi kazandığım parayla toplamaya kadar ilerledi. Kendi sistemimi kendim montajlamak o kadar güzel hissettirmişti ki kendimle gurur duyduğum tek konu bu, foruma üye olma amacımda kendime biraz daha bir şeyler katabilmekti de ve işe yaradı gerçekten işini bilen insanlara rastlamak mükemmel bir şey. Artık kendimi biraz daha soyutladım gibi dünyadan hele pandemiden sonra iyice böyle oldu sosyal bir hayatım bir kız arkadaşım var artık onlar da bu durumun farkında bilgisayarımı kıskananmaya başladı kız arkadaşım ve 3060 beklerken fark ettiğim bir şeyde G100'den sonraki tüm kartlarım 60 ibareli olmuş RX 460 la başladı ve sonuncusu 5600'dü şimdiki hedefim 3060 :D sadece sizlerle paylaşmak istediğim bir konuydu okuyan herkese teşekkür ederim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Size ne kadar inandırıcı gelir bilemem lakin ilkokul 3. sınıftan beri bilgisayar ile iç içeyim. Format atmayı öğrenmekle başlayan serüvenim lise de kendi bilgisayarımı kendi kazandığım parayla toplamaya kadar ilerledi. Kendi sistemimi kendim montajlamak o kadar güzel hissettirmişti ki kendimle gurur duyduğum tek konu bu, foruma üye olma amacımda kendime biraz daha bir şeyler katabilmekti de ve işe yaradı gerçekten işini bilen insanlara rastlamak mükemmel bir şey. Artık kendimi biraz daha soyutladım gibi dünyadan hele pandemiden sonra iyice böyle oldu sosyal bir hayatım bir kız arkadaşım var artık onlar da bu durumun farkında bilgisayarımı kıskananmaya başladı kız arkadaşım ve 3060 beklerken fark ettiğim bir şeyde G100'den sonraki tüm kartlarım 60 ibareli olmuş RX 460 la başladı ve sonuncusu 5600'dü şimdiki hedefim 3060 :D sadece sizlerle paylaşmak istediğim bir konuydu okuyan herkese teşekkür ederim:)

Sen 3. sınıf ben 4.yaş :) Senin adına sevindim ama dünyadan kendini soyutlama pandemi de ne kadar normal olsa da.

İlk sistem montajım bayağı bir uzun zaman önceydi hatırlarım. 2 tane 775 soket g41 faxconn ve p31 çipset anakartı 50 liraya almıştım. Maltepeye kadar gitmiştim pentium 4 631 ile birlikte veriyordubir arkadaş. Benim sistemim am2+ anakart athlon 4400+ falan ekran kartsız kullanıyorum cs 1.6 falan oynatıyordu ah be.. 4:3 15 inç monitör falan var falan inanılmaz bi masaüstü görseydiniz. Taşınmışız etmişiz ne arkadaş var bayağı sıkılıyordum ediyordum bu durum da 50 TL'yi çöpe atmama sebep old evet. 2 anakarttan biri çalıştı diğeri çalışmamıştı tabii, Pentium 4 ve G41 çipset anakartlı sistemimden görüntü alabilmiştim neyse ki. 1 çekirdek olduğu için video bile izleyemiyordum o kadar sıkılmıştı ki canım bu duruma.. Gidip sistemi sahibindencom'Da 250 liraya 15 inç monitör ile satabildiğimi hatırlıyorum bayağı sevinmiştim hatta. Sonrasında yanlış hatırlamıyorsam Athlon 5000+ serisi işlemcili monitör klavye mouse komple sistemi 200 tl'ye almıştım, ekran kartı hd 6350 gibi dandik bir karttı ama pentium 4 işlemcili sistemimden iyidir herhalde? Neyse athlon istemi de bayağı kullandım gerçekten çoğu oyunu o sistemde oynadım 25 fps bitirdim yeri geldi eski oyunları deneyimledim çoğunu bitirdim falan bayağı bayağı düşük sistem ile eski oyunları 60 fps oynuyorum diye seviniyordum. Bayağı bayağı kendi hayat hikayemi anlatacağım neredeyse. Şimdi ise pek farklı bir durum yok, para biriktirip 800 TL'ye GTX 650 sistem aldım 5-6 ay önce.

3 yaşımda babamın önüme son model bilgisayarını koyması ile başladı benim hikayem de. Babamı izlerdim aslında babam o laptop'ı önüme koymadan önce. Babam mesela fareyi oynatırdı, ben de oynattım önüme laptop konulunca. Babam bir şeyi açmak için üzerine gelip çift tıklardı, ben de aynısını yapmıştım. Adım adım böyle keşfetmiştim. Daha sonra 7 yaşımda babama "hacker olmak istediğimi" söylemiştim. Babam bana yine bu konuda destek olmuştu. Bir hacker'ın programlama bilmesi gerektiğini söylemişti. Daha sonra amcamı aramıştı, çünkü amcam bu olaydan kısa bir süre öncesine kadar BilgeAdam'da C# kursu alıyordu. Amcam babama C++ öğrenmem gerektiğini söylemişti ve babam bana internetten bir eğitim bulmuştu, şimdi burada site ismini vermek istemiyorum çünkü site hala daha faal. Daha sonra, "sen önce ücretsizden başla, ben sana ücretli olanı da alırım gerekirse" demişti. Ben başlamıştım. Bir süre ilerlemiştim.

Daha sonra annem beni durdurdu. "Oğlum cerrah olacak" demişti. Ama benim programlama hevesim sönmedi, iyi ki de sönmemiş. 6.sınıfta benim hacker olma hevesim biraz daha ilerlemişti. Babam C# dilinin artık C++'a göre daha iyi ve daha kullanışlı olduğunu düşündüğü için bana Sefer Algan'ın kitabını almıştı. Okuyordum. Ama annem yine rahat durmuyordu. "Yazlıkta programlama kitabı mı okunurmuş hiç?" O kitap yıllarca rafta kaldıktan sonra 9.sınıfın başlarında okumaya başlamıştım. Bu sefer izin verildiğini düşünmüştüm. Ama yine ders te ders, annem yine bana programlamayı yasaklamıştı.

@112163 ile tanışmıştık. Bilen bilir, kendisinin "Fusion" isminde işletim sistemi projesi vardı, Haiku'nun biraz modifiyeli haliydi o zamanlar. Şimdilerde her ne kadar küçük bir proje olsa da kendisi sıfırdan yazmış. Katkıda bulunmak istiyordum o projeye, fakat programlama bana yasaktı. Sonra SpaceCraft ismi altında kendi "ekibimi" topladığım için Ferhat ile yollarımızı ayırmıştık. (Şu an o ekipte sadece benim haricimde 1 kişi var.) Kendisi sağolsun beni çok güzel hırslandırdı bu konularda ve Ekim ayında yaptığı minik bir "code review" ile beni daha da çok öğrenmeye itti.

Ben bu yasaklardan sıkılmıştım artık. Gına gelmişti resmen. Anneme neden benim bu hevesimi bıraktırmak istediğini sormuştum ve derslerimden dolayı olduğunu söylemişti. Derslerime çalıştım iyice. Sınavlar tam çok yaklaşmıştı, ama araya pat diye pandemi girdi. Artık boş vaktim olduğuna göre programlama yapabilirdim. Mart 2020'nin başı ile Nisan 2020'nin sonlarına doğru her gün gecelere kadar C++ çalışıyordum. Hızlı ilerliyordum, kurs eğitmeni resmen beni bir mancınık gibi fırlatmıştı açıkçası. Bir bilgisayar mühendisi mezunu kadar dil yapısına -bakın sadece dil yapısına hakim olmuştum; algoritma, veri yapıları vs. gibi parçalar eksikti- hakimdim. Şimdilerde o eksiklerin çoğunu giderdim de zaten, burada bilgisayar mühendisliği öğrencilerine yardımcı oluyorum elimden geldiğince.

Ekip dağıldıktan sonra daha da hızlanmaya ve SpaceCraft'ı hızlandırmaya başladım. O hız bu hızdır ilerlemeye çalışıyorum. Gecelere kadar bilgisayar başında iki büklüm oturma sebebim de SpaceCraft'ı ve kendimi bu konularda ilerletmek. Technopat Sosyal de benim için güzel bir tekrar platformu oluyor. Malumunuz hepimiz insanız, unuttuğumuz konular oluyor. Unuttuğum konuları veya bilmediğim fakat öğrenmem gereken konuları burada pratik yaparak öğrenmiş oluyorum. Tüm kodları da bu vesile ile test ederek yazıyorum buraya.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı