Bilgisayarla uğraşmaktan korkuyorum

Ben de ilk aldığım uzun çubuk SSD'yi takarken destek vidasını koymamışım. Vidalarken çatırt diye ses geldi. Aha dedim gitti milyarlık kanepe. Çalışıyor ama. Bir ton test yaptım tek bir sorun yok. Hem de disk ömrünü tükettim üstünden o kadar zaman geçti. Hala çalışıyor. Ne okuma yazma ne IOPS ne de sıcaklık değeri etkilenmedi.

Çok ince diye benim elim titriyordu bir de indirimden almiştım SSD kırılsa 2000₺ vermek zorunda kalacaktım geçen sene şubat ayları falan.
 
Öncelikle başlığı yanlış yazmış olabilirim. Anlatmak istediğim şey şu: Bende bir masaüstü PC var. Ben bu bilgisayara RAM, SSD ve ekran kartı almak istiyorum ama inanılmaz tırsıyorum. PSU yetmez PC patlar, PC bozulur bir daha hiç açılmaz diye. Sizce böyle korkuları nasıl aşabilirim? PC'nin yazılım kısmında hiçbir sıkıntım yok format falan atabiliyorum ama iş donanıma gelince hiçbir şey yapamıyorum.

Bende kendime girmiyorsa zorlama diye kural koymuştum.
 
Çok ince diye benim elim titriyordu bir de indirimden almiştım SSD kırılsa 2000₺ vermek zorunda kalacaktım geçen sene şubat ayları falan.
Alım gücü düşünce hata yapmaya karşı travma artıyor. Çünkü sonuçları tamamen elindekinden olmak. Yenisini alamamak
 
Bende patlar diyenlerdendim ilk PC olunca endişelenmek normal PSU ile ilgili yapmanız gereken tek şey parçaların güç tüketim oranlarını toplamak ve bunun üzerinde bir PSU almak.
Ekran kartı 250w
İşlemci 50w
Diğer 150w
450 tutuyorsa 600 bronze al bende rtx 3070 var önerilen minimum 650w görünüyor 600w 80 bronze ile rtx ultra açıyorum cyberpunkda
W değerlerini Tamamen salladım örnek olarak

PSU yetmemesi sıkıntı oluşturabilir. Forumda patlar diyorlar PSU yetmezse.
 
Alım gücü düşünce hata yapmaya karşı travma artıyor. Çünkü sonuçları tamamen elindekinden olmak. Yenisini alamamak.

Evet o konuda çok haklısın, bir de tecrübesizlik en büyük etkenlerden bir tanesi ama şükür ki sonrakilerde başarılı olabilecek sekilde kendi başıma montajlayabildim.
 
Hocam iki tane sistemi mahfettim bir de Power Supply patlattım artık işe çok kahimim be neredeyse her şeyi biliyorum (tabii bilmediğim çok şey var) şu an yazdığım bilgisayar DDR 2 sistem güney köprüsü soğuk lehime düşmüş ve starter devresi yanmış düz kondak ısıl işlem ve güney köprüsü soğutması ekleyerek kronik sorunları çözdüm şu anda önüme 3060 Ti sistem koysalar ve bunu tamir et deseler korkmadan açar ve tamir ederim ayrı etten elektronikle ilgileniyorum size tavsiyem donanım değiştirecekseniz korkmayın değiştirin fakat statik yükünüzü petek üzerinden veya prizin topraklama hattına dokunarak boşaltmanızı tavsiye ederim smd gömülü devreler üzerinizdeki statik yükten etkilenir eldivende kullanabilirsiniz size tavsiyem 1 miliyon TL'lik sistem dahi olsa açın parçalayın kurcalayın ama dikkatli olun olumsuz düşünmeyin çekinmeyin çünkü bilgi her şeyden daha kıymetlidir.
Aynen öyle öğrenmek daha kıymetli.
 
PSU'nun bağlı olduğu aynı grup prize ütü takıp çalıştırırsan olabilir. Korkularında haksız değilsin. Hayat korkunç seviyede pahalılaştı bizim için. Umarım bu korkuların seni yeni masraflardan korur.
 
PSU'nun bağlı olduğu aynı grup prize ütü takıp çalıştırırsan olabilir. Korkularında haksız değilsin. Hayat korkunç seviyede pahalılaştı bizim için. Umarım bu korkuların seni yeni masraflardan korur.

O olay en çok kondansatörlere zarar veriyor sobaların topraklaması yapılmazsa elektrik yükü bilgisayar üzerinden topraklanmaya çalışırken kondansatörlere zarar veriyor.
 

Geri
Yukarı