BioNTech aşısı olmalı mıyım?

Her türlü corona virüsünü kapacaksın. Farkında olsan da olmasan da geçireceksin.
Aşının içinde virüs var deyip olmamak çok saçma.
50 nüfusu olan bir köyde yaşamıyorsan olunmalı.
 
Annem ablam babam hepsi BioNTech oldu şu an sıkıntıları yok ama aşı oldukları ilk birkaç gün sadece başları ağrıdı başka sıkıntı olmadı sadece aşının vurulduğu yerde ağrı vardı oda olsun. Sıram gelirse bende olurum ama daha 14 yaşındayım.
 
Ben de kararsızım, hangi aşıyı olursam olayım kolum şişiyor ve kaşınıyor. Benim arkadaş Alman aşısı olduktan sonra günde 8 saat Rammstein dinliyormuş. Üniversitelerin açılmasına yakın bir tarihte olmayı düşünüyorum, zaten sosyal hayat sıfır.
 
BioNTech en temizi. Sinovac, Delta varyantına karşı korumuyor. Yan etkileri de abartıldığı kadar yok. Sinovac kadar hafif olmuyor fakat, kalpe iltihap falan hikaye. @holywitcherofrivia daha iyi bilecektir.
Bildiğim kadarıyla, "korumuyor" demekten ziyade, "koruduğuna veya korumadığına dair yeterli veri yok" deniyor şu anda Sinovac ve Delta varyantı için. Biontech'in de ne kadar etkili olduğu konusu çok net olmamakla beraber daha etkili duruyor.

Yan etkileri daha sık ve ağır çünkü bağışıklık sistemini çok daha iyi uyarıyor. Miyokardit vs şimdilik inanılmaz nadir ve tıbbi tedavi ile sorunsuz geçirilecek şekilde görülen birkaç yan etkisi var elbette ama milyonlarca doz aşı yapıldı, henüz aşının güvenliğini sorgulatacak bir etki yok. Aşıdan miyokardit yaşama riskiniz inanılmaz düşük.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı