BIOS'ta 16 GB gözüken RAM Windows'ta 8 GB gözüküyor

ozanimamzade

Hectopat
Katılım
7 Mart 2020
Mesajlar
40
Bilgisayarıma işlemci soğutucusu aldım ve takmak için RAM'leri çıkartmam gerekti. Anakartta 2 adet slot var bu arada. Her neyse RAM'leri ve soğutucuyu taktım bilgisayarı actım. Bir de ne göreyim, 8 GB yazıyor. Hemen BIOS'a girdim baktım, BIOS'ta ise 16 GB gösteriyor. CPU-Z'de de aynı şekilde 16 GB gösteriyor. RAM'ler mi arızalandı diye bakmak icin tek slotta iki RAM'i de denedim, ikisi de ayrı ayrı actı. Fakat diğer slotta 2 RAM ile de calıstıramadım sistemi. Slotlar mı bozuldu diye tekrar emin olmak icin PC açıkken şüpelendigim slottan RAM'i cıkardım ve CPU-Z'de 8 GB'ye düştügünü gördüm. Aynı şekilde tekrar taktıgımda 16 GB'ye yükseldi tekrar. Slot bozuk olsa bu şekilde RAM'in takılı oldugunu anlayabilir mi bilgisayar? Çünkü slot bozuk ise mecburen yeni anakart alacağım. Eğer bozuk değilse tekrar 16 GB bilgisayarımı istiyorum. Cünkü FPS çok fena düştü ve çok rahatsızım.
Anakart: Gigabyte B450M S2H
BIOS güncel.
RAM'ler 2x8 apacher panther 16 GB 3000MHz.

technopat1.png


tehcnopat2.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapınız. X.M.P açmayı unutmayın, RAM'ler şu an 2133 MHz frekansta çalışıyor. Bir tane Msconfig ayarı vardı ama şu an hatırlamıyorum, birazdan eklerim :)
 
BIOS güncellemesi yapınız. X.M.P açmayı unutmayın, RAM'ler şu an 2133 MHz frekansta çalışıyor. Bir tane Msconfig ayarı vardı ama şu an hatırlamıyorum, birazdan eklerim :)
BIOS güncel. En azından öyle olduğunu umuyorum :D. İnce hesap BIOS güncellemesi yapıp veriyor çünkü bilgisayarları. Ki ramleri tak çıkar yapana kadar böyle bir sorun yoktu.
Görev yöneticisi ne gösteriyor acaba?
Aynı şekilde. 7.5GB
 

Yeni konular

Geri
Yukarı