Bir ayda ne kadar kas yapılabilir?

Esezdi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Aşırı kilolu biri değilim akranlarıma göre ortalama bir insanım. Boyum 156 cm, kilom 49 kg. Hedefim böyle aşırı kaslı bir vücuda ulaşmak değil de kasların sadece yerine oturmasını istiyorum. 1 ayda okullar açılmadan diyetle birlikte fitnessta fotoğraftaki gibi kas yapmam mümkün mü?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-08-05-17-06-13-71.jpg
    Screenshot_2022-08-05-17-06-13-71.jpg
    14,5 KB · Görüntüleme: 1.089
Son düzenleme:
1 ay zaten adaptasyon süreci olarak geçiyor. 1 ay içinde sadece kaslarınızı spor yapmaya adapte edersiniz.

En fazla spor yaptığınız belli olur. Soldaki gibi bir görünüm mümkün değil 1 ayda.
Ne kadar süre gerekli böyle bir görünüm için? Dediğim gibi çok abartılı bir vücut peşinde değilim. Sadece kasların yerine oturmasını istiyorum.

Adaptasyondan sonra 1 ayda o hale gelinir mi?
Altyapısı hiç olmayan birisi için, 12 ay içinde böyle bir vücut mümkün. Fotoğraftaki kişinin zaten belirgin bölgeleri, hafif göğüs ve karın kısmı. O kısımlar 6 ay içinde de halledilir.

Eğer kol, göğüs, karın gibi bölgelerin fit olması isteniyorsa 12 ay içinde sağlam bir diyet ve antrenman programıyla mümkün.

Bu fitness işini şu kadar zamanda şu kadar gelişsem diyerek yaparsanız hiçbir şey elde edemezsiniz. Hedeflerinizi büyük tutup uzun zaman verin. Bir hobi haline dönüşsün. Şimdiye kadar yazın şu göbeği eriteyim ya da karın kası çıkartayım diyip de başarabilen birini görmedim.

Altyapısı hiç olmayan birisi için, 12 ay içinde böyle bir vücut mümkün. Fotoğraftaki kişinin zaten belirgin bölgeleri, hafif göğüs ve karın kısmı. O kısımlar 6 ay içinde de halledilir.

Eğer kol, göğüs, karın gibi bölgelerin fit olması isteniyorsa 12 ay içinde sağlam bir diyet ve antrenman programıyla mümkün.

Hocam benim 6 yıllık basketbol geçmişim var bu sporla aynı değil ama vücudum alışık sayılır. 1 aydır salona gidiyorum salı günü bölgesel programa geçiş yapacağım. Boy 185 kilo 75. dediklerimle ne kadar sürer?

Bu fitness işini şu kadar zamanda şu kadar gelişsem diyerek yaparsanız hiçbir şey elde edemezsiniz. Hedeflerinizi büyük tutup uzun zaman verin. Bir hobi haline dönüşsün. Şimdiye kadar yazın şu göbeği eriteyim ya da karın kası çıkartayım diyip de başarabilen birini görmedim.
Hocam yıllardır fitness işiyle uğraşan insanların epey büyük bir kas kütleleri var. Bana bu tür vücut tipleri aşırı itici geliyor, böyle birine dönüşmek istemem zaten. Abartıyı sevmeyen biriyim ve bu yüzden bunun dozunu kaçırıp devasa bir vücuda sahip olmaktan korkuyorum. Ne o öyle, adam bir kolunu kaldırıyor bütün kol bölgesi sülük gibi hareket ediyor.

Hocam benim 6 yıllık basketbol geçmişim var bu sporla aynı değil ama vücudum alışık sayılır. 1 aydır salona gidiyorum salı günü bölgesel programa geçiş yapacağım. Boy 185 kilo 75. dediklerimle ne kadar sürer?
Herkesin vücudu farklı olduğu için, kesin bir şey söylemek imkansız.

Siz diyetinizi yapın, proteininizi alın, antrenmanın hakkını verin, her ay kendiniz sonucu görürsünüz zaten.

Hocam yıllardır fitness işiyle uğraşan insanların epey büyük bir kas kütleleri var. Bana bu tür vücut tipleri aşırı itici geliyor, böyle birine dönüşmek istemem zaten. Abartıyı sevmeyen biriyim ve bu yüzden bunun dozunu kaçırıp devasa bir vücuda sahip olmaktan korkuyorum. Ne o öyle, adam bir kolunu kaldırıyor bütün kol bölgesi sülük gibi hareket ediyor.
Yanlış anlama amacım dalga geçmek veya küçümsemek değil ama "Dozunu kaçırıp devasa bir vücuda sahip olmaktan korkuyorum" ifadesi bu sporu az çok yapanlar için o kadar abes bir şey ki tebessüm ettirdi biraz. Merak etme kardeşim, o vücutlar doğal olarak veya yanlışlıkla yapılabilecek vücutlar değil. Yüz yaşına kadar ağırlık da kaldırsan dozunu kaçıramassın yani. Bir de şu vücudu kaç ayda yaparım tarzı tahminler tutarlı değil çünkü herkesin vücudu farklı tepki verir. Sen yapabildiğin kadar elinden geldiğince sporunu yap ve sonucunu kendin gör.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı