Bir erkekle bir kadın arasında ideal yaş farkı kaç olmalı?

Gerçi bu soru kişiye göre oldukça değişken bir konu ama genellikle yaş farkı arttıkça insanlardaki ön yargılar da artıyor. Mesela aradaki yaş farkı 5-6 ve yukarısı olunca hoş karşılanmamaya başlıyor. Kime göre neye göre? Sizce bir erkekle bir kadın arasında en az veya en fazla kaç yaş olmalı?

Ben 4,5 yaş farkın normal olduğunu düşünüyorum eğer yaş ilerledu ise bence 10'a kadar gidebilir.

Gerçi bu soru kişiye göre oldukça değişken bir konu ama genellikle yaş farkı arttıkça insanlardaki ön yargılar da artıyor. Mesela aradaki yaş farkı 5-6 ve yukarısı olunca hoş karşılanmamaya başlıyor. Kime göre neye göre? Sizce bir erkekle bir kadın arasında en az veya en fazla kaç yaş olmalı?

3 yaştan fazla olmamalı.

Hocam bana göre anlaşsınlar yeter. Anlaşılabilecek bir yaş olsun. Ayrıca şu anda genellikle ilişkiler okulda başlıyor ve bu yüzden max 2 veya 3 yaş fark oluyor veya olacak.

Şimdi bir şeyler söylemek istiyorum fakat 18 yaşındaki bir kızın zorla 60-65 yaşlarında evlendirildiği bir ülkedeyiz. Yaşın bir önemi yok bence. Eğer para için ya da herhangi bir sebepten dolayı değil gerçekten aşık olduğu için evleniyorsa yaş farkına takılmamak lazım.

Amariganların bir formülü var, gençlik sınırları içinde (kendi yaşın/2)+7
18-16, 22-17, 23-18
A orta yaşlara gelince iş sıkıntılaşmaya başlıyor yavaş yavaş.

Bana göre ise gençlikte +-3, orta yaşlarda +-5 güzel hesap.

Yaş farkından ziyade çiftlerin ilişkilerine başladıklarındaki mevcut yaşları daha önemli. Yani 30 yaşında yetişkin birinin 15 yaşında bir çocukla sevgili olması çevresindeki insanlardan büyük tepki almasına neden olabilir ama 45 yaşında birinin 30 yaşında biriyle ilişki yaşamasını kimse yadırgamaz. O yüzden bana göre kişinin belirli bir olgunluğa ulaşması gerektiğini düşünüyorum öncelikle ve ardından anlaşabildikten sonra yaş farkı önemli değildir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı