Bir insan neden moderatör olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Foruma katkısı, en azından yöneticilerin gözünde katkısı olduğu düşünüldüğü için foruma moderatör olur. Bilgi birikimi olmayan, agresif şahısları ise moderatör olarak kabul edeceklerini sanmıyorum. Evet, maddi olarak bir destek alıyor olsalar bile yüksek miktarlar değil. Bildiğim kadarıyla bu kadar.
 
@Woolgatherer'nın köleliği kötü anlamda söylediği sanmıyorum.
Moderatörlerin söylediğine göre ücret cüzi.

Kölelik nedir? Çok düşük bir ücret karşılığında uzun süreli işler yapmak. Sahiplik ve azat etmek kısmını geçiyorum.
Evet, kastettiğim buydu ama nasılsa farklı yerlere çekiliyor. Akıl almaz, inanması güç cümleler görüyorum. Tercüman olduğun için teşekkürler. 😅 Bir de ilgili mesajların beğenildiğini görünce ne yalan söyleyeyim kalbim kırılıyor. 4 ay boyunca birlikte çalıştığım insanların ufak da olsa beni tanıyamaması üzücü oluyor sanırım.

Kimse parası için bu işi yapmıyor. Seveni vardır, merak edeni vardır, ufak da olsa katkıda bulunmak isteyeni vardır. Ben katkıda bulunmak istemiştim. Baktım, gerçekten yapamıyorum; bazıları gibi sadece Düzelt butonuna basıp konuyu genel görünüme açmaktansa işimi bıraktım, çok da memnunum bu kararımdan.

Bu bazıları kendini çok iyi biliyor. Hepiniz kene gibisiniz, yapışıyorsunuz. Parazit gibi yaşıyorsunuz. Yararlı olduğunuzu falan zannediyorsunuzdur belki, olmuyorsunuz. Tek diyebileceğim umarım sistem bir an önce değişir.
 
Forumda görüyorlar yazım yanlışı yapan ve boş mesaj atanları, sonra 'lan dur bunu raporlamalıyım!!!' diye bir sürü raporluyorlar sonra moderatör oluyorlar. (!)
 
Para için yapılacak iş değil. Bana göre zevk alınası da değil. Tamamen kölelik. Tabii moderatör olana kadar anlamanız zor biraz.

Şahsen moderatör olma isteğim genel olarak merak ile alakalı, amaç biraz da olsa foruma katkıda bulunmaktı. Her şeyin sonunda hevesimi atmama rağmen işi yürütmek, moderatörlüğe devam etmek istedim. Konuları, raporları yeterince kontrol edemediğimi anlayınca da bıraktım.

Şu anda da konuların yeterince kontrol edilmediğini görüyorum. Kabahat moderatörde değil, denetim iş bölümü sisteminde. El, kol bağlıdır; sistemi değiştirmek zordur belki ama olmuyor diye pes etmemek lazım. Oldukça belli ki olmuyor, yürümüyor bu sistemle.
Kesinlikle katılıyorum. İmzamı da atarım.
Moderasyonun yükü çok ama çok ağır. Mümkün mertebe kadro sıklaştırılmalı. Ben gece denetimi yaptığım zaman dahi -bana göre- yoğundu.

Bu işi yapan, para için yapacaksa hiç yapmasın tabii ki. Zira ücret oldukça cüzi.

Moderatör arkadaşlar, genelde buraya büyük katkı yapmış arkadaşlardan seçiliyor. Sonra ise kendi hayatlarından dahi fedekârlık yapacak duruma geliyorlar. Elbette ki zorunlu değil, fakat yine de bu moderatörlerin yükü çekebildiğini göstermez.

Sistem ciddi anlamda yeniliğe ihtiyaç duyuyor bence. Özellikle konu onaylama/raporlar/forum işleyişi olarak üç dala ayrılıp, bu alanların moderatörleri farklı olabilir. Konu onaylama ve raporlar şimdilik ayrılmasa da ileriki günlerde yoğunluk artacağı için mecbur ayrılmak zorunda kalacak. Diğer türlü moderatörler, çok yoğun oluyor; Sosyal'e katkıları azalıyor.

Tabii, bunlar benim şahsi düşüncem.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı