Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Önceden bir oyuna 800 TL verir misiniz diye bir anket açmıştım. O konuda her 10 kişiden biri 800 TL vereceğini her 10 kişiden biri kararsız olduğunu her 10 kişiden 8'inin de bir oyuna 800 TL vermeyeceğine dair oy kullanmıştı. Şimdi bu durum bu kadar kısa zamanda 800 TL oldu 1200 TL. NFS Unbound oyunu 1200 TL. Evet oyunların da 1000 TL'yi geçtiğini gördük Peki bir oyuna 1200 TL verir misiniz? Bu oyun sizin en çok beklediğiniz en çok oynamak istediğiniz oyun olsun diyelim. Verirseniz neden verirsiniz vermezseniz neden vermezsiniz sebebini de belirtirseniz güzel olur.

Merak eden olursa diye önceki konum:

Alamazsak tlou 1000e çıkabilir, alırım böyle 3 4 yıldır sevdiğim beklediğim oyunsa.

Peki yerelleştirmenin tamamen oyunun dağıtıcısının insafına kalmış olduğundan haberin var mı? Ben Türkiye'de oyun geliştiren bir şirket isem ekonomisi Türkiye'den daha kötü olan bir ülkeye daha ucuza satmak zorunda değilim.

O yüzden kimseye "Ya bunlar yerel fiyatlandırma yapmadı, bunlar bizi düşünmüyor" diyemez.

Veya tam tersi

"Ya bu oyun dağıtıcısı da ne kral adammış, ekonomimiz kötü diye bize daha ucuza satıyor" diye düşünmek de saçma. Dertleri sen oyunu daha ucuza al değil, dertleri;

"Ya bunlar fakir, oyunumuzu alamazlar, alamazlarsa da çoğu korsan alır oynar ve biz iyice zarar ederiz".

Gayet'te diyebiliriz. Biz son kullanıcıyız. Eğer aynı fiyatı veriyorsak en azından bir Türkçe alt yazı görmek isteriz. Onların yapmadığını yapanlara telif atıyorlar, dava açıyorlar.

Burada elbette şirketin insiyatifine kalmış ama hizmeti alan biziz. Bize o ürünü satmak için uğraşmaları lazım.

Bundan ziyade, biraz daha "Korsan oynarlarsa hiç para alamayız, en azından biraz daha ucuza satıp alabildiğimizi alalım." için yerelleştirme var.

O mevzu önüne gelenin VPN ile Türkiye'den almadıysa bitti. Adamlar fakir ülkeler yüzünden kendi ülkelerindekilere gerçek fiyattan satamayacak böyle giderse. Son 1 senede VPN ile Türkiye'den oyun alanlar uçuşa geçmişti.

Ben geliştici olsam yerel fiyatlandırma bile uygulamam. 20 sene aynı partiyi seç, ekonomi dibe vursun sonra "abi bana ucuz oyun sat" yok öyle.

Gayet'te diyebiliriz. Biz son kullanıcıyız. Eğer aynı fiyatı veriyorsak en azından bir Türkçe alt yazı görmek isteriz. Onların yapmadığını yapanlara telif atıyorlar, dava açıyorlar.

Burada elbette şirketin insiyatifine kalmış ama hizmeti alan biziz. Bize o ürünü satmak için uğraşmaları lazım.
Serbest piyasadan haberin yok galiba dostum. Çoğunluk müşterinin istediğini değil, en çok para kazandıracak stratejiyi yapar. Yani Türkçe dublajı yaptıranlar da para kazandıracağını düşündüğü için yapıyor, bizi düşündüğü için değil.

Bunun en güzel örneği, Sony'nin yakın zamanda Türkiye piyasasından çekilicek dedikodusunun çıkması. Çünkü adamlar para kazanamıyor.

Hatta Playstation tarafını da Dubai ofisine devredicek söylentisi vardı.

Serbest piyasadan haberin yok galiba dostum. Çoğunluk müşterinin istediğini değil, en çok para kazandıracak stratejiyi yapar. Yani Türkçe dublajı yaptıranlar da para kazandıracağını düşündüğü için yapıyor, bizi düşündüğü için değil.

Bunun en güzel örneği, Sony'nin yakın zamanda Türkiye piyasasından çekilecek dedikodusunun çıkması. Çünkü adamlar para kazanamıyor.

Hatta PlayStation tarafını da Dubai ofisine devredecek söylentisi vardı.

Hocam %100 buralara katılıyorum. Ama Rockstar dediğimiz şirketin Türkiye'den para kazanmadığını veya zarar ettiğini düşünen varsa gerçekten oyun piyasasından haberi yoktur.

Dublaj vs isteyende yoktur. Sadece alt yazı bekliyoruz :D

Hocam %100 buralara katılıyorum. Ama Rockstar dediğimiz şirketin Türkiye'den para kazanmadığını veya zarar ettiğini düşünen varsa gerçekten oyun piyasasından haberi yoktur.

Dublaj vs isteyende yoktur. Sadece alt yazı bekliyoruz :D
Rockstar'ın Türkiye'den yaptığı kâr'da çok iyi olabilir ama globalde de çok iyi kâr yaptığı için gene Türkiye'nin oranı az kalıyor.

Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef, halkın büyük kısmı boomer olduğu için ülkenin içine böyle ettiler, olan yeni nesillere oldu.

Bunlar biraz bahane açıkçası. İran'da idam cezası olmasına rağmen hakkını aradı insanlar, bizde anca yat aşağı Twitter'dan ağla sabah akşam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı