Orasına katılıyorum ama bizlerin suçu ne mesela, aklını kullanan bir vatandaşın bu ülkede var olan kötü şartları haketmesi hak mı diye sormak istedim. Yoksa ben de bu tip gevşeklerden nefret ediyorum.bizde anca yat aşağı Twitter'dan ağla sabah akşam.
Vallahi 60 dolar 1230 lira ediyor. RDR2'nin şu an Steam fiyatı 1150 TL. Ben bu oyunu oyunun çıkış fiyatıyla alacaksam sen de bana Türkçe alt yazıyı da getireceksin Türkçe dublajı da getireceksin. Eğer bu ülke de satmak istiyorsan. Satıcıya saygı emeğe saygı diye oyun alıyoruz, yoksa crack oyun indirmekten bizi alıkoyan herhangi bir şey yok.Serbest piyasadan haberin yok galiba dostum. Çoğunluk müşterinin istediğini değil, en çok para kazandıracak stratejiyi yapar. Yani Türkçe dublajı yaptıranlar da para kazandıracağını düşündüğü için yapıyor, bizi düşündüğü için değil.
Bunun en güzel örneği, Sony'nin yakın zamanda Türkiye piyasasından çekilicek dedikodusunun çıkması. Çünkü adamlar para kazanamıyor.
Hatta Playstation tarafını da Dubai ofisine devredicek söylentisi vardı.
Yerel fiyatlandırma nedir?Ben geliştici olsam yerel fiyatlandırma bile uygulamam. 20 sene aynı partiyi seç, ekonomi dibe vursun sonra "abi bana ucuz oyun sat" yok öyle.
Oyun hak ediyorsa ve güzelse veririm. Ama beş para etmez, grafikleri, hikayesi falan kötü bir şeyse vermem. Mesela şuan da verebileceğim tek oyun RDR 2.Önceden bir oyuna 800 TL verir misiniz diye bir anket açmıştım. O konuda her 10 kişiden biri 800 TL vereceğini her 10 kişiden biri kararsız olduğunu her 10 kişiden 8'inin de bir oyuna 800 TL vermeyeceğine dair oy kullanmıştı. Şimdi bu durum bu kadar kısa zamanda 800 TL oldu 1200 TL. NFS Unbound oyunu 1200 TL. Evet oyunların da 1000 TL'yi geçtiğini gördük Peki bir oyuna 1200 TL verir misiniz? Bu oyun sizin en çok beklediğiniz en çok oynamak istediğiniz oyun olsun diyelim. Verirseniz neden verirsiniz vermezseniz neden vermezsiniz sebebini de belirtirseniz güzel olur.
Merak eden olursa diye önceki konum:
Bir oyuna 800 TL verir misiniz?
Dolar kurunun çok yükselmesiyle yeni çıkacak oyunlarda daha artık Steam'de bile 700-800 TL oyun fiyatlarını görmeye başladık. Bir oyuna 700-800 TL para verir misiniz? Cevabınızı nedeniyle belirtirseniz güzel olur.www.technopat.net
Yerel fiyatlandırma nedir?
Yerel fiyatlandırma neden yapılır?
Bu soruları araştırıp yerel fiyatlandırma meselesini daha iyi anlamanı öneririm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.