Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Vallahi 60 dolar 1230 lira ediyor. RDR2'nin şu an Steam fiyatı 1150 TL. Ben bu oyunu oyunun çıkış fiyatıyla alacaksam sen de bana Türkçe alt yazıyı da getireceksin Türkçe dublajı da getireceksin. Eğer bu ülke de satmak istiyorsan. Satıcıya saygı emeğe saygı diye oyun alıyoruz, yoksa crack oyun indirmekten bizi alıkoyan herhangi bir şey yok.
Serbest piyasadaki satıcı da diyor ki, yapmıyorum kardeşim. İster al ister alma.

Sence Türkçeyi asla eklemeyeceklerini belirtseler RDR2 gibi üst kalitede bir AAA oyunu Türkiye'de satın almaktan vaz geçen kaç kişi olacak ? Türkiye'den bu almaktan vazgeçenlerin miktarı Rockstar'ın umurunda olacak mı ? Oyun zaten dünyada 46 milyon satmış ve hala satıyor.

Bir oyunu 1200 TL yapacak kadar karaktersizlerse korsan oynarım. Wticher 3'ü aylarca 15 liraya sattılar. Diğer 300 400 liralık oyunların ne farkı var da bu kadar fazla yapıyorlar fiyatı? Sırf bu yüzden pahalı birçok oyunu korsan oynadım. Witcher serisine saygımdan 3 oyununu da aldım. Bir ekipman fiyatından fazla herhangi bir oyun almam.
Oyunu 1200 TL yapan oyunun dağıtımcısı değil. Bu fiyat banındaki oyunlar 5 sene önce de 60 dolardı. O zamanlar 200 - 250 liraydı. 7 - 8 sene önce de 60 dolardı o zaman da 100 - 130 liraydı. Suçu başka yerde aramanı öneririm.

Yarış, futbol, basketbol gibi oyunlara vermem. Çünkü bir önceki oyunlarıyla hemen hemen aynı oluyorlar. Gereksiz geliyor bana o yüzden. Ama söz konusu hikayesi güzel, oynanış ve atmosfer olarak beni saracak bir oyunsa affetmem veririm. Şu an RDR2 yeni çıkmış ve az buçuk bir şekilde oynamış olsaydım daha önce kesinlikle verirdim o parayı mesela.

Oyunu 1200 TL yapan oyunun dağıtımcısı değil. Bu fiyat banındaki oyunlar 5 sene önce de 60 dolardı. O zamanlar 200 - 250 liraydı. 7 - 8 sene önce de 60 dolardı o zaman da 100 - 130 liraydı. Suçu başka yerde aramanı öneririm.
Herkesçe biliniyor ki dolar işin bahanesi. Yabancılar Türkiye'deki fiyatlarla Türklerden daha fazla alışveriş yaptılar sonuçta bu oldu. Adamlar yerel fiyatlandırmayı ortadan kaldırdılar. Türk topluluğu olarak topluca boykotta yapılmazsa adamların tabi umurunda olmaz ister al ister alma derler.

Türk topluluğu olarak topluca boykotta yapılmazsa adamların tabi umurunda olmaz ister al ister alma derler.
FIFA gibi 2-3 oyun hariç Türkiye'deki satış sayıları o kadar düşük ki umurlarında olmaz boykot etmemiz. Sinan Akkol'un birkaç yıl önce birkaç oyunun satış sayılarından bahsettiği bir videoya denk geldim içlerinde Witcher 3 de vardı, AAA oyunların globaldeki satış sayılarına oranı burada %0.2 (1/500) civarındaydı o videodan sonra hesapladığımda. Üstelik burada AAA oyunlar globale göre genelde %50 fiyatına çıkıyordu. Genel kazançlarındaki oran 1/1000 civarı gibi düşün. Ülkedeki alım gücü o zaman daha yüksekti şimdikine göre, şu anda satış sayıları bunun da çok altındadır.

Oyunu kimin 1200 TL yaptığı çok da umurumda değil. 1200 TL olması umurumda.

Oyunu kimin 1200 TL yaptığı çok da umurumda değil. 1200 TL olması umurumda.
O zaman oturup 1200TL diye ağlayalım belki çözülür bu. Kimin yaptığını bulup hesap sormayalım.

Herkesçe biliniyor ki dolar işin bahanesi. Yabancılar Türkiye'deki fiyatlarla Türklerden daha fazla alışveriş yaptılar sonuçta bu oldu. Adamlar yerel fiyatlandırmayı ortadan kaldırdılar. Türk topluluğu olarak topluca boykotta yapılmazsa adamların tabi umurunda olmaz ister al ister alma derler.
Dolar işin bahanesi mi ? Oyunu yapan adam oyunu istediği döviz ile satar. Yerel fiyatlandırma yaptığı her ülkeden kazancının bir parçasını kırpmak zorunda kalıyor. Hala yerel fiyatlandırma zorunluluk gibi konuşuyorsunuz. Adamlar yerel fiyatlandırmayı babasının hayrına yapmıyor. Sen gidip çok pahalı diye belki korsan indireceksin ama adam da diyor ki korsan oynamasınlar o zaman hiç kazanamayız. Bari onlara özel fiyat çekelim de az da olsa ordan da para kazanalım.

Türkiye pazarındakilerinin korsan oynamasını umursamayanlar da yerel fiyatlandırma yapmıyor. Onlar zaten globalden gene parasını kazanıyor.

Adam oyunu pahalıya satmıyor senin paran değersiz türko. Yanlış kişiyi boykot ediyosun.

Son düzenleme:
O zaman oturup 1200TL diye ağlayalım belki çözülür bu. Kimin yaptığını bulup hesap sormayalım.

Dolar işin bahanesi mi ? Oyunu yapan adam oyunu istediği döviz ile satar. Yerel fiyatlandırma yaptığı her ülkeden kazancının bir parçasını kırpmak zorunda kalıyor. Hala yerel fiyatlandırma zorunluluk gibi konuşuyorsunuz. Adamlar yerel fiyatlandırmayı babasının hayrına yapmıyor. Sen gidip çok pahalı diye belki korsan indireceksin ama adam da diyor ki korsan oynamasınlar o zaman hiç kazanamayız. Bari onlara özel fiyat çekelim de az da olsa ordan da para kazanalım.

Türkiye pazarındakilerinin korsan oynamasını umursamayanlar da yerel fiyatlandırma yapmıyor. Onlar zaten globalden gene parasını kazanıyor.

Adam oyunu pahalıya satmıyor senin paran değersiz türko. Yanlış kişiyi boykot ediyosun.
Ben işin bahanesi derken doğrudur eksik ifade kullandım paramızın değeri malum zaten ancak değindiğim nokta da yanlış bir nokta değil örn MW2 700 liradan çıktı 1100 lira oldu. Bu tek bir örnek daha da çokça örnek verilebilir.
Sizin gibi şunu anlamak istemeyen pek çok insan var diyelim ki oyunu yapan adam Amerika da 50 dolara çıkarttı Türkiye'de 20 dolara satılmasını lütuf olarak görüyoruz, tam olarak doğru değil. Onların alım gücüyle bizimki bir değil bir kere. Bizde asgari ücret saatlik 38 lira Amerikada 15 dolar. Bu verdiğim örnekte amerikadaki bir şahıs 3 saati aşkın bir sürede 50 dolarlık bir oyunu alabilirken bizde 20 saat çalışması gerekiyor. Bizim ülkemizden de para kazanmak istiyorlarsa bizim şartlarımıza göre fiyat belirlemeleri gerekir. Zaten bunu da yapıyorlardı. Ancak kur 19 lara dayanınca da firmaları da anlayışla karşılıyorum. Ancak şöyle bir durum ortaya çıkıyor. RDR2 1150tl oyunun normal fiyatı 60 dolar bu ne demek 1130 liraya kendi ülkesinde satılan benim ülkemde oyunun çıktığı fiyattan bile yükseğe satılıyor. Buda bende şunu söyleme hakkı-boykot etme hakkı bulundurur. Madem benim ülkeme kendi ülkene çıkarttığın fiyattan fazlasına satışa koyuyorsun benim dil desteğimi vereceksin-seninle kendi dilimde iletişim-destek kurmak için muhatap koyacaksın karşıma. Bu sadece RDR2 içinde geçerli değil asgari ücret şuan 8500 lira çıkan oyun fiyatları 1000tl den aşağı değil. Yani asgari ücretimizin 1/8'i ile oyun alabilir hale geldik. Çokça tartışmasını forumda yaptım lütfen kar etmiyorlar, karları düşüyor, oyun yapım maliyeti şudur buduru sunmayın önüme. Ekonomimizi de bu hale getirenlere denecek laf çok ama yapılacak sandıkta yapılır. Halkımız da akıllıysa gerekeni yapar zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı