Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

Bir oyuna 1200 TL verir misiniz?

• Evet

• Hayır

• Kararsızım

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Önceden bir oyuna 800 TL verir misiniz diye bir anket açmıştım. O konuda her 10 kişiden biri 800 TL vereceğini her 10 kişiden biri kararsız olduğunu her 10 kişiden 8'inin de bir oyuna 800 TL vermeyeceğine dair oy kullanmıştı. Şimdi bu durum bu kadar kısa zamanda 800 TL oldu 1200 TL. NFS Unbound oyunu 1200 TL. Evet oyunların da 1000 TL'yi geçtiğini gördük Peki bir oyuna 1200 TL verir misiniz? Bu oyun sizin en çok beklediğiniz en çok oynamak istediğiniz oyun olsun diyelim. Verirseniz neden verirsiniz vermezseniz neden vermezsiniz sebebini de belirtirseniz güzel olur.

Merak eden olursa diye önceki konum:

Vermem kanki.

Alım gücünüze ya da nasıl bir oyuncu profiliniz olduğuna bağlı. Eğer yılda sadece FIFA, CoD alıp kenara geçen biriyseniz gayette verirsiniz. Ya da parayı hesap etmeyecek kadar zenginseniz.

Aldığınız maaş, kur karşılaştırması yaparak yine bazı fiyatlar, tükettiğiniz eğlence içeriklerine göre ucuz gelebilir. Ama ben kalıcı ihtiyaçlar hariç, bu fiyat değişimlerine halen alışamadım. Kod ile içerik üreten medyanın da buna insanların alıştığını düşünüyor gibi bir algıları var. İnsanlar zam haberlerini 1-2 gün konuşurlar, sonrasında yine devam ettirmeleri gereken bir hayatları var. Yani bu zamların hızlıca unutulması bundan, yoksa kimsenin alıştığını samıyorum.

Bunun dışında kesinlikle bu civarda para vermem. Hatta aşırı seveceğim bir oyuna da 500 ₺ üstü vermeden önce düşünürüm. Genellikle oyun, film, dizi vb. insanlar ile ortaklaşa takip etme gibi bir kafa yapısında değilim. Bir oyunu 6 ay sonra ya da aşırı indirime girdiğinde 1-2 sene sonra oynamaktan da pek rahatsız olmuyorum.

Twitter vb. takip ettiğimde de böyle gündelik takip eden insanların sayısının da çok olmadığını gözlemliyorum. Bunu kendimin de yaşadığı, kısa içerikler tükettikçe uzun şeylere vakit ayıramama sorunu olduğunu düşünüyorum. Ya da 1 ay içerisinde onlarca dizi ya da oyun, yüzlerce film sunulmasından kaynaklı da olabilir. Üretim bence tüketicinin yetişemeyeceği kadar düzensiz ve fazla.

Bu ilgi alanları hakkında tartışma açan ve bunu bir işe döndürmeye çalışanlar dışında konuşan görmüyorum. Yani dizi, film ya da oyunlar hakkında sohbetin dönmeme sebebinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Ama insanlar da karşılıklı şevk ile bir şeyleri tartışmaya pek sıcak bakamıyorlar ya da ortam, insanlar buna elverişli değiller.

O mevzu önüne gelenin VPN ile Türkiye'den almadıysa bitti. Adamlar fakir ülkeler yüzünden kendi ülkelerindekilere gerçek fiyattan satamayacak böyle giderse. Son 1 senede VPN ile Türkiye'den oyun alanlar uçuşa geçmişti.

Ben geliştici olsam yerel fiyatlandırma bile uygulamam. 20 sene aynı partiyi seç, ekonomi dibe vursun sonra "abi bana ucuz oyun sat" yok öyle.
Tabii ki öyle. Yerelleştirme yapmalarının sebebini konuşuyorduk.

Vallahi 60 dolar 1230 lira ediyor. RDR2'nin şu an Steam fiyatı 1150 TL. Ben bu oyunu oyunun çıkış fiyatıyla alacaksam sen de bana Türkçe alt yazıyı da getireceksin Türkçe dublajı da getireceksin. Eğer bu ülke de satmak istiyorsan. Satıcıya saygı emeğe saygı diye oyun alıyoruz, yoksa crack oyun indirmekten bizi alıkoyan herhangi bir şey yok.

1150 nedir yahu? Oyun playstore.com da 300TL, Ultimate Edition'u ise 499TL.

Bir oyunu 1200 TL yapacak kadar karaktersizlerse korsan oynarım. Wticher 3'ü aylarca 15 liraya sattılar. Diğer 300 400 liralık oyunların ne farkı var da bu kadar fazla yapıyorlar fiyatı? Sırf bu yüzden pahalı birçok oyunu korsan oynadım. Witcher serisine saygımdan 3 oyununu da aldım. Bir ekipman fiyatından fazla herhangi bir oyun almam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı